CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER AL PAGAMENT DE L’IBI
CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER AL PAGAMENT DE L’IBI Per a famílies monoparentals i unitats de convivència amb persones aturades de llarga durada de més de 40 anysLa Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí les bases per a l’atorgament de subvencions per al pagament de l’Impost de Béns Immobles a les famílies monoparentals i famílies amb algun membres aurat de llarga durada major de 40 anys. La finalitat dels ajuts és que el pagament de l’IBI no suposi un agreujament de les condicions de vida d’aquelles persones que pateixen una situació econòmica més desfavorida.

 

Podran ser beneficiaris d’aquesta subvenció els ciutadans titulars del títol de família monoparental o que visquin amb algun membre aturat de llarga durada major de 40 anys que satisfacin l’impost de béns immobles del seu habitatge, bé sigui en règim de propietat o arrendament. A més, hauran de complir els requisits següents: estar empadronat a l’habitatge pel qual sol·licita el pagament de l’IBI, que la vivenda no superi els 120 m2 de superfície construïda i que els ingressos de la unitat de convivència no superin 2’33 vegades l’IRSC (Indicador de renda de suficiència), entre altres.

 

La convocatòria permet obtenir una subvenció de fins a un màxim del 90% de l’Impost de Béns Immobles. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat que “una de les novetats d’aquest any és que s’ha obert una única convocatòria ja que l’anterior s’havia aprovat de forma independent per a cadascun dels col·lectius”. Vayreda que ha presentat la convocatòria amb la responsable de l’Oficina Local d’Habitatge, Míriam Paredes, ha assegurat que “confiem que aquest any més persones puguin beneficiar-se d’aquesta iniciativa”. Durant la convocatòria de 2015, es van concedir un total de 19 sol·licituds (9 de famílies monoparentals i 10 per a persones aturades de llarga durada de més de 40 anys). L’import total concedit va ser de 4.453’92 euros.

 

El termini de presentació de sol·licituds s’obrirà el proper 30 de setembre i hi haurà temps fins al dia 31 d’octubre. Les persones interessades cal que es dirigeixin a l’Oficina Local d’Habitatge, situada al primer pis de l’Ajuntament d’Olot. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat