UN CIRCUIT D'ORIENTACIÓ FIX AL PARC ATLÈTIC DEL TOSSOLS
UN CIRCUIT D'ORIENTACIÓ FIX AL PARC ATLÈTIC DEL TOSSOLS Es poden triar dos recorreguts, de dificultat baixa i pensats per a totes les edatsL'Ajuntament d’Olot a través de l'Institut Municipal d'Esports i Lleure i el Club d'Orientació AEGastant Keks han impulsat aquest projecte que, segons ha explicat la regidora d’Esports, Mar Roca, “pretén fomentar la pràctica esportiva i, alhora, descobrir l’entorn natural d'una manera divertida i entretinguda”. Per això, segons Roca, “tots els circuits són de dificultat baixa i aptes per a totes les edats i públics”.

El circuit d'orientació és una competició atlètica de camp a través i a contrarellotge amb l’obligació de passar per uns controls assenyalats en un mapa. El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant. Encara que el circuit del Tossols no està pensat amb caràcter competitiu, el concepte de l’esport d’orientació, és trobar l’opció o elecció de ruta que permeti trobar el control en el mínim temps possible.

Nascuda a Suècia fa més de cent anys, la cursa d’orientació és una activitat integral i formativa, ja que no només posa a prova la nostra resistència física sinó que també necessita d’una capacitat de concentració i orientació fonamentals. La pràctica d’aquest esport destaca perquè s’adreça tant als més alts nivells de competició com a la participació lúdica i familiar.

 

El circuit del Tossols. Consta de dos recorreguts de nivell bàsic, que més que diferenciar-se per nivells de dificultats, el que intenten és introduir al participant a l’orientació. En un dels circuits, el participant recorre 1’1 quilòmetres després de passar per 11 fites. En el segon, trobarà 7 fites en un traçat total de 0’7 quilòmetres.

 

Com funcionaPrimer de tot cal escollir un dels recorreguts i aconseguir el mapa, descarregant-lo al web de l'Institut Municipal d'Esports i Lleure o gastantkeks.blogspot.com.es. També es pot passar a recollir a l'Oficina de Turisme o a les mateixes instal·lacions del parc. En el mapa, un triangle marca el punt de sortida. Cal que el participant es situï en aquest punt del terreny que es troba degudament senyalitzat.

El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant. A cada control (el que anomenem FITA) una pinça marca el recorregut. Quan el participant trobi una fita, ha de comprovar si el número de l’estaca correspon amb la que està buscant. Si és així, l'ha de marcar a la casella corresponent de la graella del  mapa. A continuació, s'ha de dirigir a la fita següent fins a realitzar tot el traçat. La meta està indicada al mapa amb un doble cercle concèntric, en aquest circuit la sortida i l’arribada són en el mateix punt.

De forma periòdica es renovaran els traçats del circuit d'orientació fix del Tossols. Al  final de cada període es farà un sorteig entre tots els participants que hagin completat, com a mínim, un dels circuits. Per poder participar en el concurs, s'ha d'enviar el mapa escanejat i les dades personals dels participants a gastantkeksgarrotxa@gmail.comimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat