REBENTEM ELS ARMARIS
REBENTEM ELS ARMARIS Aquest dissabte, festival de l'Orgull LGTB+ Rural per visibilitzar el col·lectiu LGTB+ i apoderar les persones perquè deixin enrerere els armarisOlot celebra el dia de l’Orgull LGTB+ amb el festival Rebentem els armaris, organitzat per Alliberem-nos, l’associació LGTB+ de la Garrotxa i l’Associació LGTB Talcomsom de la Catalunya Central. El proper dissabte 7 de juliol, des de les 18 h i fins a les 3 h de la matinada, hi haurà tota mena d’activitats gratuïtes a les places del Torín i a l’interior de la plaça de braus.

L’objectiu de la festa és visibilitzar el col·lectiu LGTB, que encara avui en dia està molt estigmatitzat a la Garrotxa. Entre altres mesures pendents, cal desplegar la llei catalana contra l’homofòbia i posar-se a treballar per eradicar els comportaments homòfobs i transfobs, especialment als instituts i als clubs esportius.

Rebentem els armaris és un festival que vol apoderar a les persones a acceptar-se tal com són i no amagar-se per la seva condició sexual. Per això, des del 30 de juny fins al 7 de juliol, s’instal·larà un armari pintat amb la bandera LGTB+ a la plaça d’Esteve Ferrer amb tota la programació del festival.

Activitats durant tota la tarda i la nit
El dissabte 7 de juliol, a les 18 h, començarà el festival. A fora la plaça de braus s’instal·laran tres espais diferenciats on tindran lloc les activitats, a més d’un quart escenari que serà a dins de l’antic recinte taurí. A l’espai familiar, Dolors Arqué i l’Agrupació Escolta Nostra Dona del Tura d’Olot explicaran contes inclusius per a tota la família, de 18 h a 19.15 h. En aquest mateix espai, Nan Mercader oferirà un taller de percussió corporal a les 20 h.

Mentrestant, a l’espai Explora, membres del col·lectiu La Dalla explicaran quin sentit té el feminisme avui en dia. La xerrada serà a les 18.15h. Una hora més tard, a les 19.15 h, els qui ho vulguin podran aprendre danses irlandeses en un taller obert a tothom a càrrec de l’Esbart Marboleny. Al mateix espai, a les 20.15 h, l’activista Lagarder Danciu presentarà el seu darrer llibre Sin techo. Danciu és un sense sostre homosexual, fill d’una família de gitanos romanesos.

Des de les 18 h i fins a les 21 h, l’espai Habilitats estarà obert a tothom qui vulgui ensenyar o ser ensenyat. Es tracta d’un punt on hi haurà tallers ininterromputs on el públic pot anar a aprendre o si ho fer de professor i mostrar les seves dots als altres.

Concerts i actuacions, a l’interior de la plaça de braus
La plaça de braus es convertirà en l’escenari dels espectacles i concerts del festival. A la tarda estaran més pensats per gaudir-ne amb tota la família, amb diversos jocs inflables a l’interior de la plaça de braus, i, a mesura que avanci la nit la programació agafarà un to més musical per ballar sense parar.

Al recinte del festival hi haurà una barra on poder comprar begudes i també diverses foodtrucks amb menjà vegà, vegetarià i per a celíacs per aquells que vulguin sopar al mateix festival.

Una tamborinada dels Tam Percussió conduirà els assistents des del centre d’Olot cap a la plaça de braus. A les 18.30 h, Ester Roda pujarà dalt l’escenari per conduir una performance de poesia. Tot seguit, a les 19 h, el mag Sanyes, guanyador del talent Volcànic ens mostrarà els seus trucs.

A les 19.30 h, Mercè Llimona i Pol Lluís conduiran la perfomance Prou!, creada especialment per el festival. Els dos recitaran poemes escrits expressament per aquesta festa, amb l’acompanyament de Cinta Palliser al violoncel i la coreografia de Laura Viñas.

A les 20 h començaran els concerts, amb el duet format per Angès Algueró i Pol Ferrés. Tot seguit, a les 20.30h, seran Mercè Llimona i Sara Oliver les que pujaran dalt l’escenari a actuar. A les 21 h, Pol Ferrés oferirà un concert en solitari.

A les 21.30 h tindrà lloc la performance Rebentem els Armaris, un dels punts àlgids de la festa. Es tracta d’un escenificació reivindicativa que anima a tothom a alliberar-se i viure la vida com un la vol viure, sense fer cas a les pressions socials i convencions.

Un dels plats forts del festival serà el concert dels garrotxins Pangea Time, que actuaran a les
22.15 h a la plaça de braus. Reggae garrotxí, amb influències de rap, funk i bossa nova. A les 00 h els agafarà el relleu la banda santcugatenca Mandragora Reggae, que aquest 2018 publica nou disc. La festa acabarà a partir de la 1.30 h amb la música dels djs Kurbaa i Flaavi fins a les 3 de la matinada.

Tots aquells que encara tinguin ganes de marxa un cop finalitzi el festival, poden anar al bar Stromboli d’Olot. Si mostren la polsera que els acredita que han estat a Rebentem els Armaris, dos euros del preu de l’entrada aniran a l’associació Alliberem-nos, per lluitar contra la LGTBIfòbia.

Una festa lliure d’elements sexistes, homòfobs i discriminatoris
El festival serà un punt inclusiu on tothom hi serà benvingut i podrà expressar-se lliurement. És per això que es vetllarà perquè no hi hagi cap símbol homòfob, transfob, sexista o racista ni a dalt ni a baix dels escenaris. Els músics i djs que actuaran a la festa s’han compromès que totes les cançons que sonaran seran respectuoses amb la diversitat.

Rebentem els armaris és una festa organitzada per Alliberem-nos, l’associació LGTB+ de la Garrotxa i l’Associació LGTB Talcomsom de la Catalunya Central. Compta amb el suport del SAI del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i dels pressupostos participatius de joventut de l’Ajuntament d’Olot. L’organització agraeix el suport de tots els voluntaris, més d’una quarantena, que s’han implicat per fer possible el festival. Les bandes i persones que actuaran dalt l’escenari o dirigiran alguna activitat ho fan voluntàriament, amb ganes de sumar-se a la causa.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat