PRESENTACIÓ DE LA BIOGRAFIA D’EVELI BARNADAS
PRESENTACIÓ DE LA BIOGRAFIA D’EVELI BARNADAS Aquest divendres a les 19h a l’ArxiuAquest divendres, 25 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc la presentació del llibre Eveli Barnadas Vila, “bon olotí i millor patrici” (1870-1950), de Joan Barnadas Puigferrer. El llibre, coeditat per l’Ajuntament d’Olot i la Diputació de Girona, és l’onzè volum de la col·lecció Nova Biblioteca Olotina.

 

El llibre és una biografia d’Eveli Barnadas, un dels polítics olotins més importants del segle XX, però també un dels més desconeguts. Ara, l’obra de l’historiador Joan Barnadas ens permet endinsar-nos en la trajectòria de qui va ser, al seu parer, un alcalde clarivident i transcendent, amb una àmplia i important obra de govern. Eveli Barnadas, però, també va ser un dels pares del catalanisme olotí, un influent periodista local, un metge innovador que va portar a Olot la nova medicina nuclear, un promotor de l’esport, la gimnàstica i l’excursionisme, i, per sobre de tot, un gran activista social que va dirigir i impulsar moltes de les entitats que van vertebrar la vida local del segle XX: entitats mèdiques, socials, esportives, recreatives i culturals.

 

L’autor del llibre, Joan Barnadas Puigferrer (Olot, 1962) és biòleg de professió i historiador per afició. Ha centrat les seves recerques en l’Olot dels segles XIX i XX. És autor dels llibres Joan Deu i Ros, una biografia política (2001), publicat en aquesta mateixa col·lecció; La Restauració borbónica, setè volum de la col·lecció Quaderns d’Història d’Olot (2009); Orígens del moviment obrer a Olot (1840-1923) (2012) i Centenari de La Caritat (2014). L’any 2003 va guanyar la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes amb el treball El progressisme a Olot (1835-1871). Col·labora habitualment en els Annals del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i en la premsa local, i des de l’any 2005 manté la secció mensual “Del dinou al vint-i-u” en el butlletí El Cartipàs que edita l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

 

La presentació del llibre anirà a càrrec de Pere Macias Arau, que va ser alcalde d’Olot entre 1984 i 1996.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat