DISSABTE S'INAUGURA LA I_BOTIGA
DISSABTE S'INAUGURA LA I_BOTIGA Amb un espectacle familiar que començarà a les 5h a l'Oficina de TurismeAmb l’inici d’aquest any, l’Oficina de Turisme d’Olot ha estrenat un nou espai i ha reformulat la seva botiga. La i_botiga vol donar a conèixer els artesans, artistes i associacions d’Olot i la Garrotxa que elaboren productes locals i  de qualitat. Per això, s’hi poden trobar cistells, coves i làmpades de vímet, barretines, papereria, joguines i imans per la nevera fets amb feltre, joies de pasta de paper, productes de gastronomia local i molt més!

 

És un espai amb molt d’encant, pensat tant per a les persones que visiten Olot i també per als mateixos olotins. El projecte s’ha concebut des d’un punt de vista global, ja que pretén ser un punt de referència per a totes aquelles persones que vulguin descobrir el patrimoni de la Garrotxa mitjançant els productes tradicionals, ecològics i de km0 de la zona. També és un bon lloc per als que vulguin conèixer més de prop la història d’Olot i les rutes per fer a peu, ja que s’hi podran comprar els principals llibres d’itineraris i de vulcanologia, així com contes per a la mainada.

 

A més, pels amants dels gegants i la faràndula, la i_botiga serà el centre neuràlgic. S’hi podran trobar samarretes, joies, titelles, joguines, retallables, pitets, bosses i figures dels gegants i de les principals figures del bestiari de la ciutat, amb dissenys exclusius de la Ceci Ferrero, la Nadia Engelhard, la Roser Mates, en Tavi Algueró, en Ferran Coves i la Judit Vila entre d'altres.

 

El regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda; Joan Pijoan, tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Eva Duran d’Educart, empresa que gestiona l’Oficina de Turisme d’Olot han presentat aquesta tarda les novetats de l’Oficina de Turisme, que també estrena un espai expositiu resultat del treball conjunt de l’Ajuntament d’Olot i el Parc Natural. És resultat de la col·laboració de les dues administracions en el treball i l’aposta per a un mateix objectiu: contribuir a la preservació i la conservació dels espais naturals protegits així com al desenvolupament de l’economia de la població local a  partir d’un turisme sostenible a través de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

 

L’espai que ja es pot veure a l’Oficina de Turisme d’Olot mostra 15 indrets del Parc Natural. Són indrets d’especial interès i de visita obligada per a conèixer aspectes importants del Parc Natural, tots ells preparats perquè el visitants els puguin visitar i conèixer. Es vol contribuir així a donar a conèixer nous indrets i evitar la hiperfreqüentació d’alguns punts del territori. Es tracta d’un disseny elaborat per a l’Oficina Turística d’Olot, però amb l’objectiu de ser a qualsevol punt sigui d’informació o no dels municipis de la nostra comarca.

 

 

Aquest dissabte 2 de juny tindrà lloc l’acte per donar a conèixer la i_botiga. A les cinc de la tarda (abans de la cercavila de Corpus), començarà la inauguració de la nova botiga de l’Oficina de Turisme d’Olot amb la representació de “Contes d’aquí i d’Allà”. Grans i petits podran gaudir de la història de l’Alma i els seus amics titelles que explicaran dos contes que han descobert en els seus viatges. Finalment, també hi haurà  un petit piscolabis. Durant tot el cap de setmana, tothom qui vulgui podrà visitar l’i-botiga i conèixer les instal·lacions de l’Oficina de Turisme d’Olot.

 

Els canvis introduïts a la i-botiga formen part dels nous reptes que afronta l’Oficina de Turisme d’Olot que es va inaugurar el 18 d’octubre de 2015 a les instal·lacions actuals. A l cantonada del carrer Sant Rafel i de Francesc Fàbrega, consta de 160 metres quadrats de superfície i introdueix un nou concepte d’atenció al visitant. Una part de les instal·lacions s’han reservat per a una àrea d’autoinformació on el visitant pot obtenir informació pel seu compte. Mitjançant l’ús de dispositius tecnològics i el visionat d’un audiovisual, es poden començar a descobrir els principals espais d’interès d’Olot i la Garrotxa per, més tard, visitar-los sobre el terreny.

 

Un altre dels reptes en què s’ha començat a treballar aquest any és en l’acreditació de l’Oficina de Turisme. Actualment, és una de les primeres 50 oficines de 2a categoria de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya i la primera acreditada a la Garrotxa. L’objectiu és que pugui pujar fins a la categoria 1, complint amb les característiques i el nivell de serveis exigits des del Govern.

 

Des de l’obertura l’any 2015, un total de 241.511 persones s’han informat a l’Oficina de Turisme d’Olot, amb una mitjana de 22.900 atencions cada any. La procedència d’aquests visitants és sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona, País València i País Basc.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat