LA FIRA DEL DIBUIX ESTRENA DISSABTE NOU FORMAT I ACTIVITATS
LA FIRA DEL DIBUIX ESTRENA DISSABTE NOU FORMAT I ACTIVITATS Una setantena d’artistes participaran de la Fira que, aquest any arriba a la 62a edicióSetanta dos artistes participaran de la 62a Fira del Dibuix. El Patronat de la Fira ha seleccionat aquests professionals perquè aquest dissabte 14 d’octubre exposin les seves obres a les voltes de la Plaça Clarà. D’aquests artistes, 35 són de la Garrotxa, 34 provenen de la resta de Catalunya i 1 de França. Es continua cedint dues taules als alumnes de l’Escola de Belles Arts d’Olot i una als de Joan XXIII.

 

El president del Patronat de la Fira del Dibuix, Marian Vayreda, ha explicat que “els artistes que participaran a la Fira han estat seleccionats entre els més d’un centenar de propostes rebudes”. Segons Vayreda, “per primera vegada, els autors han hagut de fer arribar la seva sol·licitud al Patronat que ha escollit els participants”. Les bases de la convocatòria han incorporat aquest nou requisit d’accés per als artistes que aquest dissabte s’instal·laran a les voltes de la Plaça Clarà.

 

La Fira del Dibuix torna a comptar aquest any amb la carpa de davant l’Escola Pia. La novetat d’enguany és que en aquest espai queda reservat pel mateix Patronat, s’hi portaran a terme diferents activitats per donar una visió global i contemporània del dibuix. Una part de la carpa estarà dedicada a la venda d’obra d’artistes convidats pel Patronat:

1.      D’artistes d’Olot que no estan entre nosaltres (Ramon Barnadas, Gussinyé, Codinach, PlanaPuig, Farjas, Jordi Curós, Marian Oliveras, Roc Lola Claret, Augé Solé...)

2.      Selecció d’il·lustradors contemporanis (Alicia Vogel, Eric Jean, Haili, Magavengeance Art, Silvia Arenas, Ignasi López...)

3.      Dibuixos de professionals d’altres disciplines: Ese Black (tatuadora), Joan Ferrés (escultor), Marcel Dalmau (dissenyador gràfic), Mn. Miquel Oliveras (capellà)

 

La carpa també serà l’escenari de l’Olot Dibuixa. Durant tot el dia es podrà veure com dibuixa l’il·lustrador de Granada, Asis Percales i seguir la intervenció de Sandy, artista dels EEUU en una activitat organitzada per FABER. Trobada d’Urban Sketchers que dibuixaran in situ diferents indrets d’Olot. Els tallers “Jo tampoc sé dibuixar” gratuïts i oberts a totes les edats amb el Gran Bodegó i el taller de dibuix amb Jou Ramírez.

 

Tot i que les activitats de la Fira del Dibuix més antiga de Catalunya es concentraran al dissabte 14 d’octubre, les activitats s’allarguen més dies. La 6a edició del Premi Eva Toldà que s’entregarà aquest dimecres al Casal Marià forma part de la programació. El director de l’Escola d’Art, Antoni López, ha subratllat “la importància del premi Eva Toldrà a nivell de tot Catalunya i el fet que formi part de la programació de la Fira del Dibuix”. Divendres la tradicional projecció d’una pel·lícula d’animació als Cines Olot, aquesta edició “La tortuga roja”. Diumenge amb la Masterclass d’Alex Nogué d’11 a 12.30h a la carpa de la plaça Clarà i la presentació del documental “Memòries de la Fira del Dibuix” a les 18h al mateix lloc.

 

Pel 18 d’octubre, Sant Lluc, s’organitzaran diverses activitats destinades a celebrar la diada del Patró dels Artistes. La tradicional missa en honor de Sant Lluc obrirà la jornada que farà arribar la Fira del Dibuix a diferents escoles de la Garrotxa.

 

El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha destacat “el canvi pel qual ha apostat el Patronat de la Fira del Dibuix que, a més d’un nou dia, també fa un salt qualitatiu en el seu contingut”. Segons Vayreda “la Fira manté els elements més tradicionals, però incorpora innovació i una aposta clara per la qualitat”.

 

Trobareu més informació de la Fira del Dibuix, al web www.olotdibuixa.comimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat