JOAN JORDI MIRALLES GUANYA EL 50è MARIAN VAYREDA DELS PREMIS CIUTAT OLOT
JOAN JORDI MIRALLES GUANYA EL 50è MARIAN VAYREDA DELS PREMIS CIUTAT OLOT Carme Cruelles Rosales obté el Premi Joan Teixidor de poesia i Francesc Puigpelat el Premi de Novel.la JuvenilL’obra La intimitat de les bèsties de Joan Jordi Miralles ha estat la guanyadora del Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa, el principal guardó dels Premis Literaris Ciutat d’Olot. L’Editorial Empúries publicarà l’obra i l’autor rebrà, a més, deu mil euros. L’obra és un recull de contes els quals, a través d’una narrativa molt sintètica de diàlegs contundents i tallants, explica la vida d’una sèrie de personatges que podrien ser qualsevol de nosaltres. Cada conte té un punt de misteri que es resol al final. L’obra projecta una visió del món  descarnada i real.

Carme Cruelles Rosales s’ha endut el Joan Teixidor de Poesia pel recull d’haikus Delta. A més d’un premi econòmic de dos mil euros, Viena Edicions publicarà el poemari inspirat en els paisatges del Delta de l’Ebre.

En la categoria de Novel·la Juvenil, ha recollit el premi Francesc Puigpelat per la novel·la L’àliga perduda dels nazis. La dotació per aquesta categoria és de 4.500 euros i la publicació de l’obra anirà a càrrec de Llibres del Segle. En aquesta categoria el jurat ha declarat finalista l’obra Tocar el cel d’Alena Pons. L’àliga perduda dels nazis és una història d’intriga i misteri ambientada a l’Alemanya de la postguerra. La trama gira al voltant del descobriment d’una relíquia romana que interessa a un grup neonazi.

L’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Olot s’ha celebrat un any mes al Museu dels Sants. S’hi ha pogut veure l’espectacle Paraules d’amor de Joan Ollé. Aquesta edició dels Premis Literaris Ciutat d’Olot és especial perquè el Marian Vayreda i el Joan Teixidor compleixen 50 anys. En total, aquest 2016 s’han presentat 146 obres als Premis Ciutat d’Olot: 59 Marian Vayreda, 71 al Joan Teixidor i 16 al de Novel·la Juvenil.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat