EL SECTOR D’ACTIVITATS TURÍSTIQUES BUSCA PROFESSIONALS AMB CONEIXEMENTS D’IDIOMES
EL SECTOR D’ACTIVITATS TURÍSTIQUES BUSCA PROFESSIONALS AMB CONEIXEMENTS D’IDIOMES Ja s’han obert les inscripcions per a la jornada que el 12 de juny posarà en contacte empreses i candidatsEl proper dilluns 12 de juny, l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG amb la col·laboració de  Turisme Garrotxa organitzen la tercera Jornada Ocupació en Xarxa. En aquesta ocasió, Speed Dating professional es dedica al sector d’activitats turístiques. Les empreses del sector busquen persones que parlin idiomes (anglès, francès, italià i/o alemany) i que estiguin interessades en treballar com a guies, informadors, dinamitzadors d’activitats... Aquells que hi estiguin interessats poden omplir el formulari de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat. Hi ha temps fins al 29 de maig. El dia 2 de juny es portarà a terme una prova oral dels idiomes que s’indiquin en el moment de la inscripció per poder participar de la jornada del dia 12.

La fórmula de l’Speed Dating permet a les empreses poder veure molts candidats en poc temps al mateix temps que les persones interessades a treballar en el sector poden presentar la seva trajectòria a moltes empreses en un mateix espai. Els candidats tenen 3 minuts per presentar-se davant dels responsables de les empreses del sector ubicades a la Garrotxa amb necessitat de contractar treballadors.

Aquesta jornada ha sorgit a partir de la demanda que Turisme Garrotxa va fer arribar a l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG per la dificultat de les empreses d’activitats turístiques de trobar treballadors que parlin idiomes i amb disponibilitat per treballar caps de setmana i festius. El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, ha explicat que “vàrem detectar que hi havia la necessitat de trobar personal per donar una bona atenció a la gent que ens visita i també forma part d’una qüestió d’estratègia com a comarca, seguint la Carta Europea de Turisme Sostenible”. De la seva banda, Werner Estellé, representant de les cases de colònies i empreses d’activitats de la Junta de Turisme Garrotxa, ha afegit que “cada vegada hi ha més escoles i grups que ens demanen fer activitats amb idiomes. Per això busquem persones que parlin diferents idiomes i nosaltres, hi posarem els coneixements del territori”. De moment hi ha 5 empreses que ja han confirmat la seva participació a la jornada: Activitats Garrotxa, Trescalia, En ruta Girona, EducArt i Corriol.

La del dia 12 de juny serà la tercera edició d’un Speed Dating organtizat per DinàmiG i veient els resultats obtinguts. La jornada del passat 21 d’octubre adreçada a buscar professionals del sector industrial va comptar amb la participació de 15 empreses i 42 candidats entre enginyers i FP industrials. Com a resultat, en varen sorgir 22 entrevistes posteriors a l’Speed Dating i 10 contractacions. Pel que fa al celebrat el dia 7 de març adreçat al sector de l’hostaleria, hi varen participar 20 empreses i 31 candidats entre personal de cuina, sala i habitacions. L’Speed Dating d’hostaleria va suposar 9 entrevistes posteriors i 6 contractacions. “Com a resultat de les anteriors jornades, 16 persones van trobar feina i esperem que a la propera en siguin moltes més” ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. Vayreda ha explicat que “la nostra voluntat és continuar treballant perquè disminueixi l’atur que, amb dades de 30 d’abril ha baixa fins a un 8’99% a Olot i a un 8,30% a la Garrotxa, unes xifres que no es produïen des de l’any 2008”. 

L’objectiu de l’Area d’Ocupació de DinàmiG és donar suport a les persones entre 16 i 64 anys que estan buscant feina donant-los eines i estratègies per la millora de la seva ocupabilitat al mateix temps que donar suport a les empreses per tal que puguin trobar el treballador més idoni per a cada lloc de treball, aconseguint així un millor encaix entre empresa i treballador. L’organització d’aquestes jornades d’Speed Dating van en aquest objectiu al igual que els diferents projectes i serveis que es porten a terme des de l’àrea . Els primers quatre mesos de l’any 139 persones han trobat feina amb el suport de l’àrea d’Ocupació a diferents empreses de la comarca.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat