OLOT NOMENA TRES NOUS AMBAIXADORS DE LA CIUTAT
OLOT NOMENA TRES NOUS AMBAIXADORS DE LA CIUTAT L’alcalde ha fet entrega de la insígnia de la ciutat a Ester Sala, Xavier Canalias i Valentí Canal. Amb ells, Olot ja té 20 ambaixadorsEster Sala Bosch, Xavier Canalias Tercero i Valentí Canal Bosch són, des d’aquest dimecres 12 d’abril, nous ambaixadors d’Olot. L’alcalde Josep M. Corominas els ha fet entrega aquest matí de la insígnia de la ciutat després de la seva signatura en el Llibre d’Honor. L’alcalde Josep M. Corominas els ha esperonat els ambaixadors a “parlar d’Olot i del país a les persones que teniu al vostre costat en el dia a dia i a fer-nos arribar els suggeriments i propostes per a la nostra ciutat”. També ha posat en valor “la feina que fan a Berlin i Bucarest els que, des d’avui, són nous ambaixadors d’Olot, fet que demostra que són persones brillants en el seu àmbit d’actuació”.
 
Ester Sala Bosch (Olot, 1982) és Llicenciada en Enginyeria Química per la Universitat Politècnica de Catalunya i Doctora en Ciències Naturals (Química) per la Universitat de Rostock (Alemanya). Des del gener de l’any 2006 viu a Alemanya on treballa a l’àrea de materials i processos de l’empresa Rolls-Royce.

Xavier Canalias Tercero (Olot, 1980) és Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Enginyer Aeronàutic per Supaero (França). Al setembre de 2002 es va instal·lar a França on va viure durant dos anys. Al 2004, es va traslladar a Alemanya fins l’any 2015 quan va fer una estada d’un any a Anglaterra. Des del 2016 torna a viure a Alemanya, on treballa a l’empresa Rolls-Royce, a l’Àrea de Seguretat i Fiabilitat.

Valentí Canal Font
(Olot, 1966) és Doctor en Medecina Veterinària per la Universitat de Bucarest, on viu des de  l’any 1996 quan hi va arribar per expandir una empresa alimentària d'Osona. Treballa com a consultor per a diferents empreses realitzant tasques de reorganització de management i impartint conferències a diferents Universitats. Actualment gestiona diversos projectes europeus.

El Consell d’Ambaixadors d’Olot

Amb els nomenaments d’avui, Olot té un total de 20 ambaixadors. El 14 de juny de l’any 2012, mossèn Joan Soler -que actualment fa de missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo- va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció. L’advocat Martí Bassols, que resideix a Madrid; el metge dentista Carles Bosch, que viu i treballa a la localitat suïssa de Seewen-Schwyz; i Edgar Illas, professor de la Universitat de Bloomington a Indiana, als Estats Units, van ser els següents olotins a rebre el reconeixement que també ha recollit la matemàtica Elisabet Canalias.

El Consell d’Ambaixadors és, juntament amb el Consell d’Alcaldes i els Consells Ciutadans, algunes de les eines que impulsa l’Ajuntament d’Olot per copsar i fomentar la participació ciutadana. El seu nomenament té lloc aprofitant la seva estada a la ciutat per vacances. El desembre de 2015 va tenir lloc la primera trobada d’ambaixadors, en la que cadascun d’ells va exposar la seva visió d’Olot des del seu actual lloc de residència. La reunió també va servir per explorar vies de col·laboració i les aportacions de cadascun d’ells en el dia a dia de la ciutat.  

El Consell d’Ambaixadors d’Olot està format per:
1.    Joan Soler Ribas
2.    Carles Bosch Cos
3.    Martí Bassols Coma
4.    Egar Illas Arau
5.    Dani Arbós Daró
6.    Pau Figueras Barnera
7.    Marc Güell Cargol
8.    Anna Vila Espuña
9.    Remei Capdevila Werning
10.    M. Carme Mateu Pagès
11.    Joan Lluís Albella Corredera
12.    Elisabet Canalias Vila
13.    Aniol Salvador Soy
14.    Amèlia López Huix
15.    Francesc Artigas Ventolà
16.    Alba Oliveras Ferrer
17.    Irene Solé Canet
18.    Ester Sala Bosch
19.    Xavier Canalias Tercero
20.    Valentí Canal Font


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat