UN 11 % MÉS D'ATENCIONS DURANT L'ESTIU A L'OFICINA DE TURISME
UN 11 % MÉS D'ATENCIONS DURANT L'ESTIU A L'OFICINA DE TURISME 9 de cada 10 visitants qualifica d’excel.lent l’atenció rebudaL’Oficina de Turisme d’Olot ha atès 7.869 persones durant els mesos de juliol i agost. Representa un increment de l’11% respecte als mateixos mesos de l’any passat. La major afluència de visitants a nivell global de tot Catalunya i el canvi d’ubicació de l’Oficina a un espai més cèntric de la ciutat, han contribuït a aquest creixement.

 

 

 

La procedència dels turistes ha estat majoritàriament de Catalunya (37.9%), sobretot de comarques de Barcelona, i també d’Europa (34.1%), amb França, Països Baixos i Bèlgica al capdavant. El percentatge de visitants procedents de l’Estat Espanyol (25.1%) ha augmentat gairebé en 4 punts respecte a l’any passat, i són València, Madrid i Euskadi les comunitats de les quals es reben més persones interessades en visitar Olot i la comarca. La gran majoria (54%) arriben motivats per a descobrir la natura i en concret els volcans, i reben informació d’indrets com el volcà Montsacopa, la Moixina i el Parc Nou, i també d’activitats com rutes per a fer a peu o en bicicleta i visites als diferents museus de la ciutat.

 

Pel que fa als allotjaments de la ciutat, durant aquests mesos de juliol i agost s’ha assolit un 70.2% d’ocupació mitjana, amb un increment de 9.8 punts respecte a l’any passat. Destaca les ocupacions registrades durant els dies 12, 13 i 20 d’agost, totes elles superiors al 90%.

 

A part de les dades quantitatives, aquest estiu s’han portat a terme un estudi per a poder valorar qualitativament el servei ofert des de l’Oficina de Turisme d’Olot. Mitjançant enquestes personalitzades es demanava valorar una sèrie de qüestions relacionades amb el servei, com ara: la ubicació i espai de l’Oficina, el temps d’espera abans de ser atès, el tracte rebut, la qualitat de la informació oral i impresa, etc. La valoració global ha estat qualificada d’excel·lent per un 93% dels enquestats.

 

En definitiva, dades que confirmem una molt bona temporada d’estiu tant pel que fa a visitants com pels allotjaments, i amb tota la ciutat, i en particular el sector turístic a punt per a rebre nous visitants en motiu de la Festa Major d’Olot.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat