INTARSI, CIRC PER A TOTS ELS PÚBLICS DISSABTE AL TEATRE PRINCIPAL
INTARSI, CIRC PER A TOTS ELS PÚBLICS DISSABTE AL TEATRE PRINCIPAL L'activitat s'emmarca en el Dia Internacional de les Persones amb DiscapacitatLa companyia Eia presenta In Tarsi, un espectacle de circ per a tots els públics, aquest dissabte a les 20 h al Teatre Principal d’Olot. El regidor de Cultura, Josep Berga, ha explicat que “és un espectacle reflexiu i visceral que convida a mirar el món des d’una altra perspectiva”. Eia vol fer riure pensant o fer pensar tot rient. Quatre acròbates reflexionen sobre la transformació dels sentiments entre la proesa i la bogeria”. Sobre l’escenari es barregen la dansa, el teatre físic i sobretot les arts del circ amb equilibris acrobàtics, banquina, un minitrampolí i una bàscula. “Un espectacle de circ en continu moviment, reflexiu i visceral, i impregnat d’un humor molt tendre. Perquè tothom es pugui emocionar” ha afirmat la directora del Teatre Principal, Tena Busquets. 

“La representació d’In Tarsi és una activitat de sensibilització sobre la disCapacitat que s’emmarca Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar el passat 3 de desembre” ha explicat Sílvia Vilacoba de la Coordinadora de Persones amb Discapacitat de la Garrotxa. L’espectacle l’han impulsat des de la Coordinadora, que està formada per un grup de 5 entitats d’Olot i comarca que treballen en l’àmbit de la discapacitat: l’Agrupació de persones sordes de la Garrotxa, l’Associació d’Amics dels Nens/es d’Educació Especial (ANEE), l’Associació de Discapacitats a les Comarques Gironines (ADCG) i MIFAS. També des del Club Atletisme Garrotxa que s’hi incorporarà properament.

En aquest espectacle el públic no és considerat només un espectador sinó un acompanyant. Diuen els seus creadors: “Volem acompanyar el públic a submergir-se en un món familiar, un univers fet per peces de vida per les quals tots hem passat, per compartir amb nosaltres una experiència humana. Consideren el públic com a acompanyant i no com a espectador, i el convidem a impregnar-se del nostre imaginari des de l’entrada a la sala i oferint la possibilitat d’identificar-se en la successió d’estats d’ànim que componen el nostre viatge”.

In Tarsi va guanyar el premi Especial del Jurat a la setena edició dels Premis Zirkolika de Catalunya 2016. La companyia Eia compta amb cinc anys de trajectòria. Del seu primer espectacle Capas en van fer més de 150 actuacions arreu de 12 països diferents. A més, van rebre el Premi de Circ Ciutat de Barcelona 2011. Les entrades valen entre 10 i 15 euros pels adults i entre 5 i 10 euros pels menors de 12 anys i es poden comprar anticipadament a www.olotcultura.cat, i a les taquilles del Teatre Principal d’Olot i Can Trincheria.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat