LES ACCIONS DE MILLORA DEL NUCLI ANTIC PEL 2019
LES ACCIONS DE MILLORA DEL NUCLI ANTIC PEL 2019 Accions en captació i rehabilitació d’habitatge, continuar amb el projecte del Taller dels Sastres i la millora de la plaça del ConillEl passat dilluns 4 de febrer es va reunir per quarta vegada el Consell de Barri del Nucli Antic des de la seva constitució el 3 de maig de 2018 amb l’objectiu de prioritzar les actuacions recollides en el PIAM que es duran a terme durant el 2019, tenint en compte les accions realitzades el 2018 i el pressupost municipal previst per aquest any (200.000 €).

En aquest sentit, en primer lloc es van prioritzar 100.000 euros per a la realització d’accions en captació i rehabilitació d’habitatge per a la seva mobilització que s’aniran concretant a mesura que es vagin tenint resultats de l’estudi d’habitatge al Nucli Antic d’Olot que es contractarà a finals d’aquest mes. En segon lloc, es va prioritzar la realització de la 2a part de l’estudi d’habitatge per tal de tenir una radiografia estructural, d’ús, d’accessibilitat, energètica, estètica, social, urbanística i econòmica dels aproximadament 400 habitatges i locals del centre de la ciutat que no es van incloure a la primera part de l’estudi, identificant-ne i categoritzant-ne les necessitats, oportunitats i previsions futures.

La tercera acció prioritzada fou donar continuïtat al Taller dels Sastres, un projecte que es va iniciar a mitjans del desembre de 2018 i que té per objectiu reactivar l’activitat de la zona a través de la recuperació i dinamització de locals buits, fomentant la instal·lació d’activitats de caràcter singular portades a terme per artesans, artistes i creadors (wwww.eltallerdelssastres.cat). A aquesta acció es van destinar 40.000 € que serviran per al lloguer i rehabilitació de locals propers al carrer dels Sastres, així com la preparació d’aparadors i l’organització de diverses activitats de dinamització a càrrec de l’associació La Iera i DinàmiG.

Seguint les accions recollides en el PIAM, el Consell de Barri va prioritzar en quart lloc la realització de la segona part de la jornada tècnica “Repensem el Nucli Antic des de les oportunitats” que es va portar a terme el passat 30 de novembre a la sala El Torín d’Olot. Aquesta segona sessió tindrà per objectiu posar sobre la taula les àrees d’oportunitat urbanístiques i d’habitatge detectades a la primera sessió amb propietaris, veïns, entitats i institucions... amb l’objectiu de generar experiències positives per a la millora de l’espai públic i residencial que a la vegada poden ser motor d’intervencions privades de rehabilitació.

Finalment, dins el pla de millora de places de proximitat realitzat pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner en el marc de les accions prioritzades pel 2018, es va acordar realitzar un projecte de millora de la plaça del Conill contemplant aspectes com la instal·lació d’un banc – escocell amb un arbre singular a la plaça, la restauració i posada en funcionament de la font i la il·luminació de diversos elements patrimonials, entre d’altres.

El regidor del Nucli Antic, Estanis Vayreda, ha explicat les accions en una convocatòria de mitjans a la que també ha assistit Eduard Calís, arquitecte responsable del projecte de la plaça del Conill, i Josep Esparreguera, vicepresident de l'Associació de Veïns del Nucli Antic.

El Consell de Barri és un espai de participació que dóna continuïtat al grup motor constituït per a l'elaboració del Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic amb representants veïnals, socials, culturals, econòmics... del centre històric, incorporant representació tècnica i política municipal. Té per objectiu fer el seguiment i priorització de les accions de millora, l'avaluació i redefinició de les línies de treball, així com l'impuls de les activitats incloses al Pla.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat