UN NOU MIRADOR PER AL FLUVIÀ
UN NOU MIRADOR PER AL FLUVIÀ Situat al carrer Sant Miquel és el primer tram d’un passeig vora riu que, a la llarga, ha d'unir el centre amb lAvinguda Sant JordiAmb l’enderroc de les antigues adoberies del carrer Sant Miquel s’ha vist l’oportunitat de convertir el nou espai resultant en un mirador sobre el riu Fluvià. El projecte -redactat per Eduard Callís i Guillem Moliner (unparelld’arquitectes) preveu l’adequació del solar (470 metres2) com espai enjardinat millorant l’entrada del futur passeig vora riu. De fet, l’actuació que s’ha començat a projectar és la que comprèn el tram entre la plaça Palau i la font de Sant Miquel i es tracta de la primera fase d’un futur passeig fluvial que ha de permetre recórrer des de les Fonts de Sant Roc a les Tries.

El mirador s’emplaçarà a la vora del riu, a tocar el mur de l’antiga fàbrica. S’hi accedirà a través d’una passera des del carrer de Sant Miquel, que ara s’està transformant en una via de plataforma única per donar prioritat a vianants i ciclistes. El belvedere tindrà una carcassa octogonal lleugera, dibuixada amb tubs d’acer i sustentada sobre un únic pilar. L’interior comptarà amb un banc anular i enllumenat. El solar de l’antiga adoberia quedarà a un nivell més baix respecte el carrer i amb pendent suau cap al riu. Aquest espai es cobrirà amb plantes tintores, una selecció d’espècies que antigament s’utilitzaven per tenyir.

Aquests propers mesos també es portaran a terme una proposta d’art urbà als carrers de Sant Miquel. Amb un cost de 15.000 euros, es farà una creació artística seguint amb la iniciativa del Womart realitzada a la façana del Museu dels Sants. El projecte vol convertir en atractiu artístic façanes o portals de garatges per donar color al barri i ressaltar la seva singularitat. També pretén reforçar la identitat de barri i promoure l’orgull de pertinença entre les veïnes i veïns i referenciar Olot com a ciutat d’artistes tot aprofitant la seva memòria artística. Per portar-lo a terme es promouran rutes pel barri perquè les persones que viuen al barri puguin identificar els espais on s’actuarà. A continuació, es crearan espais de diàleg entre artistes i les veïnes i veïns de Sant Miquel per dissenyar les intervencions que s’encarregaran artistes reconeguts a nivell nacional i internacional. També es promouran actuacions i tallers per Sant Miquel i un itinerari urbà entre les diferents propostes artístiques.

Aquests dies també ha començat una altra de les accions escollides pel Consell de Barri de Sant Miquel en el Pla Integral d’Acció de Millora per aquest 2018. Les obres que ja s’han iniciat al carrer Pare Antoni Soler han de convertir en sentit únic el tram entre la plaça del Carme i la ronda Sant Bernat (de sortida cap a l’Avinguda Girona). Els treballs, que és previst que tinguin una durada de cinc setmanes i un cost de 20.000 euros, garantiran un millor pas de vianants per aquest carrer amb l’ampliació de la vorera i que sigui més agradable amb la col·locació d’arbres al cantó més proper a l’Escola d’Art. També es vol facilitar l’accés al pàrquing, al qual des del moment en què ja han començat les obres, únicament s’hi pot accedir des del carrer Montcarmel.

Una vegada enllestida la construcció del nou camp de futbol de Sant Miquel, l’única acció pendent del PIAM 2018 és la il·luminació del camí entre els barris de Sant Miquel i el Morrot. Es tracta de 28 punts de llum que, amb un pressupost total de 32.000 euros, s’instal·laran en properament.

La presentació del projecte de nou mirador sobre el riu ha anat a càrrec del regidor de Benestar Social, Pep Berga, del tècnic del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Jordi López, i l'arquitecte Eduard Callís.

El projecte de nou mirador té un cost estimat de 50.000 euros. Els treballs d'enderroc de l'edifici del carrer Sant Miquel número 6
han comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat