ACTIVITATS GRATUÏTES ALS MUSEUS
ACTIVITATS GRATUÏTES ALS MUSEUS Per les Jornades Europees del Patrimoni d'aquest cap de setmanaEls Museus d’Olot se sumen com cada any a les Jornades Europees del Patrimoni, un esdeveniment que se celebra arreu d’Europa per apropar el patrimoni a la ciutadania a través de l’organització de diverses activitats gratuïtes. Només a Catalunya s’han preparat més de 150 activitats i jornades de portes obertes als museus i equipaments culturals els dies 6, 7 i 8 d’octubre. L’objectiu de les jornades és que la població conegui el patrimoni comú i s’impliqui en conservar-lo i valorar-lo.

Durant tot el cap de setmana, els Museus d’Olot tindran l’entrada gratuïta en l’horari habitual: dissabte d’11 a 14 h i de 16 a 19 h  i el diumenge d’11 a 14 h, el Museu dels Sants i el Museu de la Garrotxa;  de 10 a 14 h i de 15 a 18 h el dissabte i de 10 a 14 h el diumenge, el Museu dels Volcans. Una bona oportunitat per visitar el renovat Museu de la Garrotxa (una reforma que es va inaugurar la passada primavera) i que incorpora activitats per a la canalla pensades per fer una visita familiar.

A més, s’han organitzat dues activitats gratuïtes relacionades amb les exposicions temporals sobre Josep Clarà i sobre diversitat de creences que, en aquests moments, es poden visitar a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa i al Museu dels Sants, respectivament. Mossèn Lluís Solà (rector fins al setembre del 2016 de la parròquia de Sant Esteve d’Olot) i Laila El Gamouchi, de religió musulmana, donaran la seva visió en una visita guiada a l’exposició “Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte”, el dissabte 7 d’octubre, a les 18 h, al Museu dels Sants.

El diumenge 8 d’octubre, a les 12 h, a la Sala Oberta i a la Sala Oberta 2, Cristina Rodríguez i Irene Gras, comissàries de l’exposició “Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible” oferiran l’activitat “Redescobrim Clarà”. Consistirà en una visita guiada a l’exposició, a través de la qual descobrirem aspectes de la personalitat de l’escultor a través dels seus escrits personals, dietaris i cartes. Veurem com era una persona emotiva i sensible i com va viure amb molta incomoditat amb el règim franquista.

Les Jornades Europees del Patrimoni són una iniciativa conjunta del Consell d’Europa i la Comissió Europea i hi participen 50 estats europeus. Es duen a terme des del 1991 i s’inspiren en un esdeveniment que va arrencar el 1984 a França.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat