LA HISTÒRIA DE LA FIRA DEL DIBUIX
LA HISTÒRIA DE LA FIRA DEL DIBUIX Un documental que s'estrena diumenge repassa els 60 anys de la Fira del DibuixEl documental Memòries de la Fira del Dibuix d'Olot fa un repàs històric de les més de sis dècades de Fira, des dels primers anys marcats per l'esperit bohemi de Ramon Barnadas, passant pel boom de la pintura als setanta i fins arribar als temps actuals, quan es planteja seriosament la seva vigència. Però va més enllà i aprofita per descobrir l'ambient artístic a la ciutat de l'última meitat de segle recordant, per exemple, l'emblemàtic Cràter d'Art de Josep M. Mir Mas de Xexàs, l'aparició d'artistes trencadors i crítics com l'Olot Temps de ruptura o la importància dels Tallers de Sants i de l'Escola de Belles Arts.

 

Com tots els documentals de la sèrie Memòries de... el treball està basat en entrevistes a una quinzena de persones que han viscut tant des de dins com des de fora la Fira del dibuix.

 

La Fira del Dibuix d’Olot va aparèixer fa més de seixanta anys. La que va néixer d'una forma més o menys espontània i amb caràcter festiu el dia de Sant Lluc, patró dels pintors, va esdevenir als anys setanta i vuitanta, enmig de la "bombolla de la pintura", en un referent arreu de Catalunya. Aquest any, la Fira del Dibuix enceta un nou camí canviant de data i proposant un nou format.

 

El documental, d’uns 40 minuts de durada, es presenta aquest diumenge 15 d’octubre a les 18 h a la carpa que s’ubicarà a la plaça Clarà i tot seguit es penjarà a internet perquè tothom pugui visualitzar-lo gratuïtament. Si voleu veure un fragment del documental cliqueu aquí.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat