UN NOU ESPAI ECOLÒGIC I NOUS SECTORS COM BOLETS, VERMOUT I PASTISSERIA, NOVETATS D'ORÍGENS
UN NOU ESPAI ECOLÒGIC I NOUS SECTORS COM BOLETS, VERMOUT I PASTISSERIA, NOVETATS D'ORÍGENS La 5a edició de la fira Orígens tindrà lloc el 19 i 20 de novembreLa 5a edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, s’ha presentat aquest dijous al matí al Mas El Cros de Santa Pau. L’esdeveniment se celebrarà els dies 19 i 20 de novembre al Recinte Firal d’Olot i una vegada més comptarà amb reconeguts cuiners que oferiran sessions de cuina en directe a més de nombrosos productors d’arreu del territori. Un cop més els productes de qualitat seran els grans protagonistes de la fira.

 

 

La presentació ha anat a càrrec d'Estanis Vayreda, regidor de Promoció d'Olot que ha destacat la consolidació de la fira i la participació dels productors d'arreu del territori català. De la seva banda, Pep Palau, de l’empresa organitzadora (Pep Palau, von Arend & associats), ha desvetllat el programa d’activitats d’aquesta edició. Es comptarà amb tres espais d’activitats. L’aula de cuina oferirà demostracions de cuina en directe amb grans xefs com Iolanda Bustos (La Calèndula, Regencós), Sacha Hormaechea (Sacha, Madrid), Xavier Franco (Les Magnòlies, Arbúcies), Jordi Vallespí (La Pahissa del Mas Pou, Pals), Marc Ribas (Cuines TV3 i Capritx, Terrassa), Albert Sastregener (Bo.Tic. La Bisbal), i els olotins Jordi Juncà (Ca l’Enric, Olot), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols, Olot). 

 

L’aula de tast, espai reservat per a les activitats dels expositors, oferirà tastos i maridatges de productes presents a la fira. En aquesta edició es podran fer tasts de diferents vermuts, de cerveses, de còctels amb ginebra i ratafia, de tòfona a càrrec d’un especialista tofonaire o de diversos productes dels Països Catalans.

 

L’aula dels nens acollirà activitats per als més petits on podran aprendre i divertir-se amb tallers de xocolata, fruita, amanides, pa o embotits.

 

Palau ha destacat també les novetats d’enguany. La fira comptarà amb un espai ecològic on s’hi trobarà una representativa presència de productes ecològics i també nous sectors com el dels vermuts, els bolets o la pastisseria. Així mateix, després de l’èxit que va aconseguir l’any passat, repeteix l’Espai Cervesa que aglutinarà productors catalans de cervesa artesana del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural.

El programa d’activitats també compta amb una nova edició, la tercera, del Concurs Popular d’Allioli. A més, també es premiarà el millor estand i el millor producte de la fira.

 

En total a Orígens s’hi podran trobar més de noranta productors d’arreu del territori català amb propostes molt diverses. Des de cervesa o bolets, a pastisseria, melmelades, ostres, fins a olis, vins o vermuts, entre d’altres.

 

A la ciutat també es faran activitats com el Gastrocine, amb la projecció, el dijous 17 de novembre, de la pel·lícula Viaje a Italia de Michel Winterbottom. I, com ja és habitual, durant tot el cap de setmana un trenet circularà des del recinte firal al centre de la ciutat i serà gratuït mostrant l’entrada a la Fira.

 


El preu de l’entrada és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar el visitant també podrà comprar directament al productor. L’Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l’Aula de Tast d’1. Les inscripcions per a aquestes espais es realitzaran a l’entrada de la fira. L’horari d’aquesta cinquena edició serà el dissabte, des de les 10 del matí a les 9 del vespre i el diumenge des de les 10 del matí a les 8 del vespre.

 

Més informació: www.firaorigens.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat