NOU ÈXIT D’ORÍGENS
NOU ÈXIT D’ORÍGENS Aquest diumenge ha tancat portes amb una excel.lent cinquena edició.La Fira Orígens tanca aquest diumenge amb unes dades extraordinàries. El recinte firal d’Olot s’han omplert aquest cap de setmana amb 8.000 visitants –dades a les 18h, a falta del recompte definitiu-. Pel que fa als tiquets de tast, la xifra també ha estat superior a l’edició del 2015 –dues hores abans de tancar portes se n’havien venut un total de 47.000-.

 

El regidor de Promoció Estanis Vayreda ha subratllat que “amb aquestes dades es mostra la consolidació de la fira que, en aquesta 5a edició, ha augmentat el número de visitants, sobretot de fora de la Garrotxa”. Un 60% procedeixen de comarques properes com Osona i també de l’àrea metropolitana de Barcelona així com del sud de França. El regidor Estanis Vayreda també ha posat l’accent “en la despesa mitjana per persona que ha superat els 25 euros i les vendes fetes pels productors que han participat de la Fira”.

 

 

Els 90 productors d’arreu del territori presents a la fira han mostrat una gran satisfacció tant pel volum de visitants com pels contactes comercials que han establert durant tot el cap de setmana. Les novetats d’enguany, l’espai ecològic i l’espai vermut, han despertat un gran interès entre els visitants com també l’espai cervesa on se n’han pogut tastar fins a 8 varietats.

 

En aquesta ocasió també cal remarcar una notable presència de flequers i pastissers a més dels bolets com a nous sectors. Cal accentuar que, amb la voluntat d’innovació i descoberta constant de nous productes que persegueix Orígens, enguany, un 35% dels productors presents han participat per primer cop a la fira.

 

Durant el cap de setmana s’han fet un total de 9 sessions de cuina, 9 degustacions guiades a l’Aula de Tast i 8 tallers per als més petits. El programa d’activitats d’aquest diumenge ha  comptat amb les sessions de Jordi Vallespí (La Pahissa del Mas Pou, Pals); Marc Ribas (Cuines TV3 i Capritx, Terrassa); Albert Sastregener (Bo.Tic, La Bisbal); i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Olot). Els encarregats de tancar les activitats de l’Aula de Cuina han estat Fina Puigdevall, Pere Planagumà i Albert Lorenzo (Les Cols, Olot). Per a l’Aula de Tast hi han passat Josep Maria Carol, tofonaire (Can Carol), els productes de Girona Excel·lent i els de Taula Mediterrània i també la cervesa artesana Lo Vilot. Els més petits han participat als tallers de l’Aula dels Nens centrats en els embotits, el pa, la xocolata i les amanides.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat