OLOT AMB LA DIVERSITAT AFECTIVA, SEXUAL I DE GÈNERE
OLOT AMB LA DIVERSITAT AFECTIVA, SEXUAL I DE GÈNERE Dissabte 20 de maig, activitats amb motiu del Dia Internacional contra la Transfòbia, l’Homofòbia i la BifòbiaDel mes de juny al novembre de l’any passat, Olot va gaudir de l'itinerari Identitats imPossibles, una proposta impulsada per l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot i del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa per reflexionar sobre la diversitat sexual i de gènere.

Més de 3.400 persones van participar d'una o més de les activitats programades: visites guiades a l'exposició al Museu dels Sants -que va ser l'activitat central de l'itinerari-, cinema, activitats educatives, xerrades, obres de teatre, taules rodones, espectacles, guies de lectura i contacontes. Es va valorar molt positivament els resultats de l'assistència de públic i la reacció de les persones participants que posaven de manifest la necessitat de tractar aquesta temàtica i la sensibilitat amb què es va fer. 

Enguany Olot segueix treballant pel dret a la igualtat de tracte, atenció i no discriminació a les persones LGTBI (lesbianes, gais, transexuals i trangènere, bisexuals i intersexuals).  Per això, Olot s’ha adherit a la Xarxa de Municipis LGTBI i s'ha engegat el Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere. Aquest servei té els objectius d'atendre a les persones de la comarca des de la proximitat donant resposta a les seves necessitats, sensibilitzar a tota la població de l'existència de la diversitat afectivosexual i de gènere; i alhora oferir recursos. Ofereix informació i assessorament, recull incidències i gestiona la tramitació de denúncies en cas de viure alguna situació de discriminació. Fins ara s'ha rebut 9 consultes, 3 incidències i s'ha atès tres demandes de sensibilització, cap denuncia. El regidor de Drets Civils d’Olot, Pep Berga, ha explicat que “hem rebut consultes d’altres ciutats i comarques que volen replicar un servei integral com el nostre al seu territori, també d’escoles que ens demanen informació per poder portar el tema a l’aula, a més de recollir tres incidències des de la posada en funcionament el passat mes de febrer”.

“El d’Olot és el primer servei d’atenció integral que es crea a les comarques gironines i un dels capdavanters de Catalunya” ha assegurat la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata que ha volgut “felicitar a la regidoria de Drets Civils d’Olot per la feina feta i perquès des del minut zero han dedicat recursos i esforços a fer possible un servei de referència”.

Amb motiu del Dia Internacional contra la Transfòbia, l’Homofòbia i la Bifòbia  que es commemora aquest 17 de Maig, Olot ha programat diferents actes. Seran el proper dissabte 20 de maig quan tindrà lloc un concert a càrrec de la cantautora Jessica Mellado a partir de les 11:30h. A les 12h, es pintarà un pas de vianants amb els colors de la bandera de l'arc de sant Martí i a les 13h, es presentarà l'Associació LGTBI TALCOMSOM d'Osona i les entitats que formen part de la Comissió Unitària 28J de Girona, a més de la revista Colors del Territori. També es donarà a conèixer el Servei d'Atenció Integral de la Garrotxa. Totes les activitats tindran lloc a la Plaça Mercat (carrer Antoni Llopis cantonada amb el carrer Rengle). A la roda de premsa també hi ha assistit Rosa Maria Vilaseca membre del Grup de Lesbianes de Girona i Marc Parareda, president de l'Associació LGTBI TALCOMSOM d'Osona.

 

Consulteu tota la programació a www.talcomsom.org/17demaig.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat