COMPROMÍS PER TIRAR ENDAVANT LA REFORMA DE LA RESIDÈNCIA SANT JAUME
COMPROMÍS PER TIRAR ENDAVANT LA REFORMA DE LA RESIDÈNCIA SANT JAUME El projecte executiu per adequar les 65 places actuals cap a un model més centrat en la persona s’enllestirà abans de finals d’anyLa consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha avançat avui durant una visita a Olot el suport del Departament a la futura remodelació de la Residència Sant Jaume d’Olot en línia amb els objectius de l’Ajuntament i el Patronat de l’Hospital de Sant Jaume.


Bassa ha explicat que la inversió comptarà amb 180.000 euros aquest 2016 a càrrec de la convocatòria anual de projectes d’obra social que promouen les fundacions hereves de les antigues caixes d’estalvis. Una aportació a la que caldrà afegir 1,5 milions d’euros en els propers anys i que equivaldrien al 50% del cost total del projecte de remodelació.

 

La inversió consistirà en les obres d’adequació de les 65 places actuals per orientar-les cap a un model d’atenció més centrat en la persona. Una actuació que es planteja en tres fases, la primera de les quals està pendent de la redacció del projecte executiu abans de finals d’any. A més llarg termini, la quarta fase suposaria l’ampliació de 35 places a la residència assistida arribant en total a un centenar.

 

La consellera Bassa ha assegurat que “tots els esforços del Departament es basen en dedicar-los a les persones. És per això que aquests 180.000 euros els volem destinar a dignificar aquest espai que ja existeix i per dignificar més la vida de les persones”. “La nostra política està centrada en les persones i que les persones puguin tenir una vida digne en un espai digne. Volem posar la persona com a centre de l’atenció”, ha afegit.

 

Per la seva banda l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha indicat que “és un dia molt important per poder anunciar el compromís del Departament en ajudar-nos a dignificar un edifici amb molta història i en posar al dia aquest centre assistencial”.

 

La titular del Departament també ha avançat que hi ha bones perspectives pel que fa a la concertació pública de noves places en residències de gent gran, malgrat els pressupostos prorrogats de la Generalitat d’aquest 2016. La consellera ha recordat que els pressupostos preveien concertar 1.500 places més en residències i centres de dia, un objectiu que continua vigent de cara al 2017. Especialment en comarques com la Garrotxa amb uns índexs d’envelliment (134,4 punts per 114,6), sobreenvelliment (20,4 punts per 15,7) i dependència de la gent gran (32,1 punts per 27,8) superiors a la mitjana de Catalunya segons dades de l’Idescat i, per tant, amb més demanda. 

 

Actualment, la Residència Sant Jaume té un conveni de col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per mitjà del qual compta amb 39 places col·laboradores i 12 places amb prestació vinculada. Entre aquests dos capítols el 2015 el Departament va transferir prop de 552.000 euros. El Patronat de l’Hospital Sant Jaume també gestiona 125 places d’habitatges tutelats per a gent gran i 52 apartaments de lloguer per a persones grans. En l’àmbit sanitari també és gestor de l’Hospital Sant Jaume, del Centre Sociosanitari i dels CAP de sis municipis de la comarca.

 

D’altra banda, la consellera Bassa ha participat aquest matí a les VI Jornades d’Artteràpia en Salut, Educació i Comunitat organitzades per l’Associació Arrteràpia d’Olot. També s’ha reunit amb l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, a a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot per conèixer les mesures de promoció econòmica i de l’ocupació que s’estan duent a terme a nivell municipal i comarcal. Finalment, Bassa ha visitat el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat