LLIURAMENT DE DIPLOMES DEL PROGRAMA REINCORPORACIÓ AL TREBALL
LLIURAMENT DE DIPLOMES DEL PROGRAMA REINCORPORACIÓ AL TREBALL 8 persones han participat del cursAquest dimarts 28 de març ha tingut lloc el lliurament dels diplomes del Programa de Reincorporació al Treball 2016, impulsat i finançat per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i gestionat pel Consorci d' Acció Social de la Garrotxa amb el suport de l’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot. L’acte ha tingut lloc a la Sala Gussinyé de l’Ajuntament d’Olot on s’han reunit els participants del programa, que es va iniciar el passat mes de setembre.

La formació s’ha estructurat en tres mòduls: un primer sobre coneixement de la llengua i la societat catalana; un segon centrat en formació professional i un tercer, que els ha permès realitzar pràctiques en empreses. En aquesta 5a edició del PRT a La Garrotxa s’ha escollit el sector carni per dur a terme la formació. La Garrotxa és un territori eminentment industrial, amb un teixit molt consolidat de petita i mitjana empresa però també de grans empreses tractores, majoritàriament de capital local, en què el sector industrial més important és l’agroalimentari, tant per producció com per nombre de treballadors. Aquest teixit empresarial requereix professionals adequadament formats, i aquesta és la demanda que les empreses, i en especial la indústria càrnia, manifesten: formar professionals del sector alimentari en el territori i per al territori. Per aquest motiu, s’ha enfocat la formació a aquest sector i un total de 8 alumnes han participat al curs, que té per objectiu facilitar la formació i inserció sociolaboral de les persones estrangeres immigrades, especialment les reagrupades i les que es troben en situació d'irregularitat sobrevinguda.

 

Els cursos de formació han estat impartits pel Servei de Català Olot-La Garrotxa, l’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot, i la fundació KREAS.  

 

Aprofitem per agrair, molt especialment, a les empreses del sector carni que han col·laborat, mitjançant els convenis de pràctiques  i oferint en alguns casos, un contracte laboral: Ecoriera, carnisseria xarcuteria Jordi Vilarrasa, Llescatts Calet, S.L. i Carnisseria Mas la Quintana.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat