ELS BALLARINS DE FABER APROPEN LA DANSA ALS INSTITUTS
ELS BALLARINS DE FABER APROPEN LA DANSA ALS INSTITUTS Finalitza una nova estada a la Residència d'Arts, Ciències i Humanitats i s'acosta el SismògrafL’estada de dansa a la residència Faber està arribant al seu final. Durant un mes, ballarins, coreògrafs i professionals del sector han ballat, investigat i desenvolupat els seus projectes en diferents espais de la ciutat. A més, uns 260 estudiants s’han apropat a la dansa guiats pels residents internacionals.

Una de les que ha passat per Faber és la ballarina de Lituània Greta Bernotaité. L’artista ha impartit tallers de dansa a les escoles Cor de Maria i Petit Plançó. “És sorprenent descobrir com de flexibles són els adolescents”, explica Bernotaité. Les seves sessions han servit perquè els joves treballin la confiança en sí mateixos i facin pinya amb tot el grup. “Els alumnes han fet un canvi espectacular des de la primera sessió fins a la darrera”, assegura.

“La col·laboració que fem amb escoles i instituts és una manera més de retorn de l’activitat de Faber cap a la ciutat”, explica el director de la residència, Francesc Serés. A part dels tallers amb joves, aquest retorn també s’ha notat amb l’Ona Expansiva del Sismògraf, que ha portat LABranza a Besalú, Les Planes d’Hostoles i aquest divendres a la Vall d’en Bas. Els tres ballarins de la companyia han fet estada a Faber, on han acabat de perfeccionar el muntatge que coreografia les feines del camp.

Daniel Rosado, Reinaldo Ribeiro i Paloma Hurtado també imparteixen un taller de dansa amb voluntaris olotins que participaran de l’espectacle que estrenaran durant el Festival Sismògraf. “Ha estat molt enriquidor poder compartir l’experiència amb altres artistes. Per nosaltres és fonamental establir xarxes”, valora Rosado. Els ballarins marxen de Faber però la dansa no se’n va d’Olot ja que d’aquí dues setmanes comença el Sismògraf, que tindrà lloc del 20 al 23 d’abril.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat