EL BARRI DE PEQUIN ESTRENARÀ LOCAL SOCIAL AQUESTA PRIMAVERA
EL BARRI DE PEQUIN ESTRENARÀ LOCAL SOCIAL AQUESTA PRIMAVERA El nou equipament donarà resposta a una reivindicació de l’Associació de Veïns que fins ara disposava d'un espai a l'edifici de l'antiga estacióLa Junta de Govern Local d’aquest dijous aprovarà el contracte de lloguer del local que s’ha de convertir en el nou equipament veïnal del barri de Pequín. Situat a la planta baixa del número 99 de l’avinguda Santa Coloma, es convertirà en la nova seu de l’Associació de Veïns.

 

L’edifici de l’antiga estació del tren d’Olot ha estat, durant anys, el lloc de trobada de l’Associació de Veïns de Pequín. Disposaven d’un espai de reunions, però no d’unes instal·lacions que poguessin acollir activitats. La necessitat de disposar d’un nou equipament per al barri ha estat una de les peticions que l’Associació de Veïns ha fet arribar de forma reiterada a l’Ajuntament i que també s’ha recollit a la primera edició dels pressupostos participatius d’Olot.

 

Després de buscar un espai que complís amb aquests requisits, Associació i Ajuntament han acordat destinar a aquest ús el local situat a l’avinguda Santa Coloma número 99. Es tracta d’una planta baixa de 280 m2 de superfície on a les properes setmanes començaran les obres per posar-la al dia. La propietat es farà càrrec dels treballs mentre que l’Ajuntament assumirà el cost del lloguer del local (800 euros mensuals), que es preveu que estigui a punt per aquesta primavera. El primer tinent d'alcalde Pep Berga ha presentat davant dels mitjans el nou local, acompanyat de la presidenta de l'Associació de Veïns de Pequin, Teresa González, i de Jaume Cos, vocal de l'associació.

 

El de Pequín és el nou equipament veïnal que es posa en marxa a Olot aquests últims mesos. A l’estiu es va inaugurar el local de l’Associació de Veïns del Nucli Antic al carrer Bonaire número 12, coincidint amb la festa del barri. Continuar creant espais que contribueixin a la relació entre les veïnes i veïns és una de les prioritats de l’Àrea de Cohesió Social i d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament d’Olot.

 

Actualment existeixen 4 tipus d’equipaments veïnals:

  1. els que només permeten reunir-s’hi com, per exemple, al Morrot, Benavent o Sant Ferriol
  2. els que a més de ser un espai de reunions poden acollir actes de petit format, com és el cas de Sant Cristòfol-Mas Bernat, Montolivet, Les Planotes, el Cassés, la Caixa o Sant Francesc
  3. o bé aquells que disposen d’espai suficient per celebrar-hi activitats de mig o gran format, com Bonavista, Sant Miquel, Les Fonts i Sant Roc.
  4.  
  1. També hi ha els grans equipaments o centre cívics com el que s’està projectant amb la nova biblioteca de la zona de Can Sacrest.  
  1.  

 

L’objectiu prioritari de l’Ajuntament és que tots els barris d’Olot disposin d’un local i que aquest sigui l’adequat a les activitats que realitzen. Amb les noves instal·lacions, Pequin passarà d’un model 1 al 3. El pas següent serà afrontar les necessitats d’altres barris, com l’Hostal del Sol, l’Eixample, el Firal, Desemparats i Les Tries. Per això, es continua treballant amb aquests i la resta de barris d’Olot per millorar els espais de relació i l’activitat associativa veïnal com a línia estratègica de les polítiques de benestar social en l’àmbit de les necessitats relacionals de les persones.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat