LA TORRE MALAGRIDA SUPERA EN MIG ANY LES ESTADES DEL 2015
LA TORRE MALAGRIDA SUPERA EN MIG ANY LES ESTADES DEL 2015 Fins a finals de juny, hi ha hagut més des 8.500 pernoctacionsEn el que portem d’any, l’Alberg Torre Malagrida ha tingut 8.507 estades, el que suposa 407 pernoctacions més que durant tot el 2015 i 1.218 per sobre del 2014. Amb un capacitat de 80 places repartides amb habitacions des de dos i a deu llits, la Torre Malagrida forma part de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Aquest curs 2015-2016, l’alberg ha acollit els participants dels camps d’aprenentatge “La Garrotxa volcànica” per a alumnes de 8 a 16 anys del cicle mitjà i superior de primària i Educació Secundària Obligatòria i l’“Olot intercultural” adreçat als estudiants d’ESO.

 

La Torre Malagrida també obté una bona acollida del programa “Vacances en família”. S’han ofert 1.590 places per a 318 famílies de les quals en aquests moments s’ha ocupat el 90,25%. Des de l’any 2014, quan l’alberg va començar la seva participació al “Vacances en família” les dades han crescut any rere any.


El director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, ha visitat aquest matí l’Alberg Torre Malagrida. Acompanyat de l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, la regidora de Joventut, Mar Roca, el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda i Agnès Fàbregas, coordinadora de Joventut de Girona, han fet un recorregut per les instal·lacions que han començat la temporada amb obres. L’alcalde Josep M. Corominas ha explicat que “hem posat al dia instal·lacions amb la reforma dels lavabos de la planta inferior de l’edifici, on havíem tingut problemes d’inundacions”. Segons Corominas, “això ens permetrà oferir unes millors instal·lacions a les persones que ens visiten que, després d’uns anys de baixada, hem tornat a remuntar i cada vegada ve més gent, escoles però també famílies, a conèixer la ciutat i l’entorn”.

L’Agència Catalana de la Joventut i l’Ajuntament d’Olot han promogut les obres de reforma de la Torre Malagrida, que ha tingut un cost de 90.000 euros. El director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, ha afirmat que “els albergs tenen un paper molt important perquè vertebren territori, a més d’estar situats en lloc especials i en edificis històrics. Per això, necessiten sempre inversió i per tant la col·laboració de l’Ajuntament i l’Agència ha estat molt important per tirar-ho endavant”. Després de la visita a l’alberg, el director s’ha traslladat a la Moixina. Dins la programació de l’Estiu Riu, 15 joves participen de l’Acció Jove, una activitat que té per objectiu retirar els créixens dels diferents recs de la Moixina (els créixens són plantes invasives que transformen de manera molt ràpida i agressiva els rierols i aiguamoixos de la zona).imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat