SUPORT D'EMPRESES I INSTITUCIONS AMB EL PEHOC
SUPORT D'EMPRESES I INSTITUCIONS AMB EL PEHOC L'Ajuntament acull la signatura del conveni de col.laboracióEl Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC), amb el suport de les institucions locals, especialment els Ajuntaments d’Olot i de Santa Pau, i comarcals i el patrocini d’empreses i entitats amb una forta presència a la comarca, impulsen novament la convocatòria dels 17ns Premis SALVADOR REIXACH per als àmbits social, artístic, humanístic i comarcal i dels 6ns Premis JORDI PUJIULA per als àmbits tecnològic, de salut, de ciències naturals i de disseny.

Els dos premis s’orienten a destacar l’excel·lència en els Treballs de Recerca d’alumnes de Batxillerat i dels Projectes Finals de Cicles Formatius per alumnes de Formació Professional. Amb aquests premis, el PEHOC i el conjunt d’entitats, empreses i institucions que participen donen un impuls a la qualitat de l’ensenyament i a la cultura de l’esforç i del treball científic entre els alumnes de la comarca. L’alcalde Josep M. Corominas ha agraït “al PEHOC la feina que porteu a terme i a les empreses el fet de donar suport a les iniciatives com que la que el Patronat realitza”.

Després d’una primera convocatòria conjunta per a tots els alumnes de la formació post-obligatòria (Batxillerat i Formació Professional), la valoració que es va fer per part dels Jurats que van intervenir en tot el procediment va ser altament positiva, de manera que aquest resultat anima el PEHOC  continuar en aquesta mateixa tasca que porta ja a la seva 17a edició i que en aquesta ocasió presenta la novetat d’un quart àmbit per tal d’acollir treballs i projectes més específics de caràcter artístic i de disseny tècnic. Igualment, volem destacar que es tracta d’una iniciativa única i pionera a Catalunya i que tracta per un igual els alumnes de les dues opcions de formació post-obligatòria i que respon a aquesta voluntat de potenciar la qualitat en la recerca i fomentar l’esperit emprenedor dels alumnes dels centres de la comarca.

El Patronat d’Estudis  (PEHOC), a més continuarà treballant per la difusió dels valors culturals, patrimonials i socials de la comarca. Aquest 2017, a més d’organitzar el seu XIIè cicle anual de xerrades dels segons divendres de mes sobre aspectes d’anàlisi de la realitat local (Olot) i comarcal (Garrotxa), té previstes diferents visites i sortides per a difondre el patrimoni arquitectònic i històric, editarà el seu volum 28 dels Annals del Patronat, amb caràcter monogràfic sobre el segle XVIII,. De la mateixa manera, organitza el 4t Curs d’Estiu, amb caràcter intensiu, els dies 5 i 6 de juliol, sobre el Procés de transformació de Catalunya al llarg del segle XIX. Aspectes socials i reivindicació ciutadana, amb la participació de professorat universitari català. És una activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament i és oberta a tothom. També col·laborarà amb ajuntaments i altres centres d’estudi per a la recerca i l’elaboració de catàlegs de patrimoni etnològic a la comarca. Finalment, un equip de treball de membres del PEHOC portaran a terme la continuació del primer volum de L’ABANS de l’editorial EFADOS i que es concretarà en un volum sobre l’Olot dels anys 1960 a 1990.

A la fotografia, moment de signatura de les empreses i institucions amb el PEHOC: Bassols Energia, Simon, Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Tavil, Manxa, Zoetis, Bellapart, Bedding, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Ventulà, Resol, Olot Televisió, Asepeyo, Volcànic Internet.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat