ESTRENA D’“ESTIU 1993”
ESTRENA D’“ESTIU 1993” Ja es pot veure la pel.lícula que es va rodar l'estiu passat a la Garrotxa i que ha recollit premis als principals festivalsAquest cap de setmana s’ha estrenat la pel·lícula “Estiu 1993”. El film de Carla Simon arriba als cinemes de tot Catalunya avalada pels premis obtinguts als festivals on fins al moment s’ha presentat. A la Berlinale, Carla Simon ha recollit el premi a la millor opera prima i la distinció especial del jurat en la secció Generation Kplus. També ha guanyat la Bisnaga d'Or al millor llargmetratge espanyol en el vintè Festival de Màlaga i s’ha emportat el guardó al millor llargmetratge del FIC-CAT. Simon també ha obtingut el guardó a la millor direcció de la secció oficial del Festival de Cinema de Buenos Aires.
 
Els ciutadans de la Garrotxa han seguit molt atents els reconeixements obtinguts aquests últims mesos per Carla Simon. Bona part dels figurants són de la comarca, on transcorre la seva trajectòria personal de Simon que es va instal·lar a viure a Les Planes d’Hostoles amb els seus familiars més propers després de quedar òrfena. El municipi de Les Planes, amb el que Simon manté una estreta vinculació, i altres paisatges de la Garrotxa apareixen en el film que es va rodar l’estiu de 2016. A principis de juny de l’any passat, l’equip de “Estiu 1993” es va instal·lar  a Olot per iniciar els treballs previs al rodatge. L’equip tècnic va comptar amb el suport de l’Ajuntament d’Olot per fer possible la gravació, que va anar a càrrec d’una quarantena de professionals de l’equip tècnic de la pel·lícula i que va mobilitzar 150 persones (entre actors professionals i figurants).

L’estrena a Olot amb Carla Simon
“Estiu 1993” s'ha pogut veure a partir d’aquest divendres 30 de juny a tot Catalunya, també a Cines Olot. Dissabte a 2/4 de 7h de la tarda, va tenir lloc una sessió que va comptar amb l’assistència de la directora Carla Simón i amb moltes de les persones que van participar del rodatge. L'expectació del film va fer que Cines Olot projectés la pel.lícula en una segona sala per donar cabuda a totes les persones que s'hi van dirigir. Carla Simón va voler agrair-los a tots la seva assistència a l'estrena abans de l'inici de la projecció amb l'actriu Paula Robles. Abans, la directora va atendre els mitjans de comunicació acompanyada del regidor de Cultura d'Olot, Pep Berga, i del director dels servsei territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Francesc Ten.

“Estiu 1993” es podrà veure aquesta setmana en diferents sessions. Consulteu la resta d’horaris al web de Cines Olot www.cinesolot.cat.  


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat