LA FIRA DE PRIMAVERA OMPLE EL CENTRE D'OLOT
LA FIRA DE PRIMAVERA OMPLE EL CENTRE D'OLOT Bona acceptació dels canvis d'espais de les propostes i dels muntatges de l’Emprimavera’t en una de les edicions més concorregudesEl centre d’Olot ha viscut aquest dilluns un ambient extraordinari amb motiu de la Fira de la Primavera. Com cada any, el Passeig d’en Blay ha acollit el mercat de l’automòbil i la secció comercial. Aquest any s’hi ha afegit la 15a exposició de la història del motor a la Garrotxa amb un monogràfic dels 71 anys de la Vespa organitzat pel Club Motor Antic Garrotxa. El mercat extraordinari de roba s’ha instal·lat del Firalet a la plaça Balmes, el mercat del disc a la plaça Clarà, el mercat de col·leccionisme i andròmines a la plaça del Mig i la Mostra de bonsai i suiseki a l’Hospici.

Una de les novetats d’aquest any ha estat el canvi d’emplaçament del mercat d’artesania que s’ha ubicat a la plaça del Teatre mentre que la Fira d’activitats extraescolars 5:PM ha estrenat escenari a la plaça Major. Els participants a les dues propostes han valorat molt positivament el canvi d’espai i l’elevat número de persones que hi ha passat. 

L’Emprimavera’t ha estat una altra novetat d’aquesta Fira de Primavera a Olot. Des de divendres i fins aquest dilluns, s’han pogut veure 12 muntatges florals a diferents espais del centre: la plaça Major, el pati de l’antic Hospital, les escales de Sant Esteve, la capella dels Dolors, la plaça Móra, la plaça del Conill, la plaça Catalunya, el Firal (davant del Teatre), Can Trincheria, l’entrada a l’Ajuntament, la capella de Sant Ferriol i la plaça del Carme. Es tracta d’una iniciativa que l’Associació de Comerciants d’Olot va començar a organitzar fa tres anys i que en aquesta ocasió amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i la participació de floristeries i altres empreses s’ha allargat durant tot el cap de setmana.  

Aquest dilluns 1 de maig, gran part dels comerços del centre d’Olot han obert les seves portes, també els placers del Mercat. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha qualificat “d’extraordinari aquest Primer de Maig que ha omplert de persones i cotxes els centres de la ciutat”. Vayreda ha afegit que “ha estat un dia amb molta gent, marxants que han acabat el producte aquest migdia i bones xifres d’ocupació i d’atencions a l’Oficina de Turisme durant tot el cap de setmana”. Des de divendres i fins aquest migdia l’Oficina de Turisme han atès 423 persones, el doble que l’any passat per aquestes dates. Les dades d’ocupació també han crescut de forma considerable. Els allotjaments d’Olot han omplert, de mitjana, un 74,4% de les seves places, 20 punts per sobre de l’any passat.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat