FIRA DE PRIMAVERA
FIRA DE PRIMAVERA La Fira del Primer de Maig portarà activitat al centre de la ciutat i trasllada algunes dels espais per les obres del FiralLa Fira de la Primavera tornarà a portar activitat aquest dimarts 1 de maig al centre d’Olot. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha assegurat que “les obres del Firal han obligat a buscar un nou espai per a les activitats de la Fira, totes situades al centre de la ciutat”. El mercat de l’automòbil i la secció comercial s’instal·laran al Firalet. L’annex artesà s’ubicarà a la plaça Major i el mercat d’artesania a la Plaça Pia Almoina i carrers adjacents arribant fins la plaça del Carme on s’hi podrà trobar Alçaqui, una col·lecció familiar (pensada per a nenes i nens de 3 a 8 anys), que simula un complet parc d’aventura i diversió formada per diferents espais i alçades. Rocòdrom, tobogans, túnels, teranyina, pilotes gegants, piscina de boles, pont penjant, joc simbòlic, construccions, noves tecnologies.

Aquest any la 16a exposició de la Història del Motor a la Garrotxa es durà a terme al pati de l’antic hospital amb un monogràfic dels Citroën 2 cavalls i derivats, organitzat pel Club Motor Antic Garrotxa.

El mercat extraordinari de roba s’instal·larà com sempre a la plaça Balmes i carrers adjacents, el mercat del disc a la plaça Clarà, el mercat de col·leccionisme i andròmines a la plaça Hospital (davant el mercat d’Olot) i la Mostra de bonsai i suiseki a l’Hospici.

Consulta la programació de la Fira de la Primavera aquí.

MÉS EMPRIMAVERA’T 
L’Associació de Comerciants d’Olot amb la col.laboració de l'Ajuntament impulsa l’Emprimavera’t, que aquest any arriba a la 4a edició. Angel Girona de l’ACO ha explicat que “va començar l’any 2015 amb la idea de dinamitzar i engalanar el centre de la ciutat amb l'arribada de la primavera. La idea inicial va ser portar flors a les botigues per tal que les regalessin als clients, però amb cada edició, s’han anat introduint novetats a la campanya”. El 2016 es va fer un muntatge a l'escalinata principal de Sant Esteve, que s’ha consolidat com un dels atractius de la jornada, que formarà part dels actes de la Fira del Primer de Maig. El muntatge a Sant Esteve s'ha fet aquest dissabte 28 d’abril al matí i a partir de la tarda s’han entregat les flors als clients de les botigues d’Olot. Per aconseguir-les, cal dirigir-se a qualsevol del establiments associats a l’ACO que seran els que facilitaran el val que caldrà entregar per recollir la flor a l’escalinata de Sant Esteve. Aquest any també es consolida la novetat de l’any passat: l’opció que cada comerç faci un muntatge floral davant la seva botiga. El resultat va ser espectacular i enguany es torna a organitzar.

La novetat de l’Emprimavera’t és que hi haurà muntatges florals a diferents espais del centre d’Olot. S’han previst muntatges a 12 emplaçaments: la Plaça Major, el pati de l’antic Hospital, la capella dels Dolors, la plaça Móra, la plaça del Conill, la plaça Catalunya, Capella de la Verge del Portal, Plaça Av.11 de setembre, Can Trincheria, l’entrada a l’Ajuntament, la capella de Sant Ferriol i la plaça del Carme. Hi participen les floristeries d’Olot i les empreses col·laboradores de l’Àrea de Jardineria de l’Ajuntament d’Olot. El regidor de Via Pública, Josep Gelis, ha recordat que “també tenim en marxa la campanya per penjar fotografies de flors i paisatges a Instagram amb la que permet obtenir un conjunt floral inspirat en el quadre Les Bugaderes”. 

L’única actuació de l’Emprimavera’t que només serà d'un dia serà el muntatge que es farà a les escales de Sant Esteve el dissabte 28 d’abril i les propostes florals de les botigues. La  resta d'espais es podran veure del divendres 27 d'abril al dimarts 1 de maig, coincidint amb la Fira de la Primavera.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat