DEL 6 AL 9 DE DESEMBRE, ARRIBA EL FESTIVAL VEUS
DEL 6 AL 9 DE DESEMBRE, ARRIBA EL FESTIVAL VEUS La 3a edició del festival té com a cap de cartell al grup vocal més guardonat de la història: la formació americana Take6Del 6 al 9 de desembre, la veu serà de nou la protagonista a la capital de la Garrotxa amb el Festival de Grups Vocals de Catalunya.

La tercera edició arriba amb TAKE 6 com a cap de cartell: el grup vocal més guardonat de la història amb 10 premis Grammy, deu premis Dove, dos premis NAACP Image, un premi Soul Train... La formació nord-americana actuarà el dissabte 8 de desembre a les 20.30 hores al Teatre Principal d’Olot.

La nit abans (7 de desembre) també al Teatre s’haurà estrenat el primer musical a cappella en català de la mà de Broadway A Cappella: les grans cançons de Broadway de tots els temps versionades per tretze joves cantants amb Gerard Ibáñez com a director musical, Zuhaitz San Buenaventura com a coreògraf i la producció artística de Daniel Anglès.

Com cada any, VEUS tornarà acostar la música vocal a tothom a través de la formació amb 3 propostes ben diferents: el dijous 6 de desembre, el festival donarà el tret de sortida amb la Gospel Celebration de Ramon Escalé (un taller dinàmic, engrescador i molt participatiu de cant interpretatiu a l’estil church service); el dissabte 8 de desembre oferirà una masterclass de dansa i cant amb el director artístic i el coreògraf de Broadway A Cappella; mentre que el diumenge 9 de desembre els interessats per una formació de cant coral més clàssic podran participar del taller amb Daniel Mestre.

A més de la formació nord-americana Take 6, VEUS oferirà dues propostes més a nivell internacional: el dijous 7 de desembre a les 20.30 hores al Teatre Principal i amb un aforament reduït es podrà gaudir de la subtil interacció entre les cantants, el so, el públic i el temps de la mà del conjunt noruec, Trondheim Voices, i el dissabte 8 de desembre a les 23.30 hores a la Sala El Torín, el belga Bernard Massuir oferirà una sessió golfa còmica-musical on el gest de la veu, l’humor i la senzillesa seran la via d’arribada al públic.
Aquesta sessió golfa es completaran amb dues més, totes elles a la Sala El Torín a les 23.30 hores: el dijous 6 de desembre i com a commemoració dels 20 anys sense Sinatra, Dones de Frank (Mone Teruel, Marian Barahona, Susana Ribalta i Txell Sust) faran un tribut al cantant novaiorquès, i el divendres 7 de desembre, el sextet sevillà O Sister! Aportarà el ritme swing al festival, homenatjant als grups vocals femenins dels anys 20 I 30 dels Estats Units.

VEUS també pensa en el públic familiar i aquesta edició programa un concert gratuït a les 12 del migdia del divendres del festival al nou Firal Petit de la mà del grup juvenil Dreamkids, un gòspel vibrant i enèrgic que trencarà els estereotips del concert convencional.
Finalment la Coral Càrmina dirigida per Daniel Mestre, un dels directors més prestigiosos del país, tancarà el festival amb un recital el qual comptarà amb la participació dels assistents del taller que haurà dirigit ell mateix el matí del diumenge 9 de desembre.
A més de la programació dins a sala, enguany el festival oferirà diverses propostes a l’aire lliure de la mà de les corals locals, així com serà en el marc de VEUS que s’interpretarà LA PRIMERA NADALA DE L’ANY. Aquesta iniciativa que neix enguany amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música d’Olot consistirà en interpretar dues nadales, una de nova creació composada per l’Albert Carbonell (professor de l’EMMO), el dijous 6 de desembre a les escales de Sant Esteve, com a tret de sortida del festival.

Un any més VEUS es dirigeix als membres integrants de grups vocals i corals amateurs, semi-professionals i professionals amb la voluntat que es formin amb professors de renom, comparteixin experiències amb altres cors i grups vocals d’arreu del món i gaudeixin d’una programació rica, variada i de qualitat.

VEUS és organitzat per DinàmiG, rep el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i hi col·laboren la Federació Catalana d’Entitats Corals i La Vanguardia.

Més informació i venda d’entrades a www.festivalveus.cat
imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat