MÉS DE 200 LLICÈNCIES TRAMITADES DURANT EL 2018
MÉS DE 200 LLICÈNCIES TRAMITADES DURANT EL 2018 Al llarg del 2018, a Olot s’han tramitat un total de 203 llicències per obertura de nous establiments, ampliacions i traspassosDurant l’any passat, a la ciutat van iniciar la seva activitat 105 negocis nous, el que representa l’obertura de 2 establiments de mitjana cada setmana. La resta de llicències concedides durant el 2018 a Olot han estat per ampliacions o modificacions d’activitats i traspassos. També hi ha hagut 28 expedients de tancament.

Si analitzem l’oferta comercial per sectors s’observa que els comerços d’alimentació (fruites, carnisseries, supermercats...) i els serveis de salut  (fisioterapeutes, centres de teràpies...) són els que han tingut més presència, amb un 13% del total d’establiments. El segueixen els equipaments per a la llar amb un 11%. La resta de sectors se situa per sota del 10%, des d’equipament per a la persona (roba, sabateries, joieries, perfumeries...), bellesa i estètica, administratius, establiments de restauració, centres docents, automoció, i altres, com telefonia, establiments de turisme, fotografia... 
 

El perfil majoritari del promotor d’un negoci a Olot és el d'una persona emprenedora, en règim autònom, que han treballat anteriorment en altres sectors, i que decideix obrir el seu propi negoci.

La tramitació per a llicències d’activitats ha evolucionat positivament en els darrers dos anys, destacant el nombre de traspassos que ha passat de 54 a 79, sobretot a causa de persones que han buscat un relleu a causa de la seva jubilació.


Diagnosi d’hàbits de consum i compra
Aquesta setmana s’inicia la diagnosi per conèixer els hàbits de consum i compra a la ciutat. L’Ajuntament d’Olot amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants impulsa un estudi que, a més de la percepció dels consumidors sobre el comerç local, també vol conèixer els seus costums i preferències de compra. A partir dels resultats es planificaran les properes accions de dinamització comercial.

Aquest dilluns es comencen a fer les primeres entrevistes. El qüestionari tindrà una durada d’uns 7 minuts i s’adreçarà a residents i no residents a la ciutat per poder avaluar, a posteriori, el poder d’atracció comercial d’Olot com a capital de comarca.

També servirà per conèixer on van a comprar els residents d’Olot en cas que no ho facin a la ciutat.

El comerç constitueix una de les principals activitats econòmiques, socials i turístiques de la ciutat per la seva contribució a la generació de llocs de treball i pel pes que representa en l’estructura productiva. Segons dades de l’Observatori Econòmic Social i Medi Ambiental de la Garrotxa, 12.841 persones (54,2%) treballa en el sector serveis a la comarca dels quals 4.116 (17,4%) dins del sector comerç.

Els resultats de l’estudi és previst que es presentin el proper 28 de març, dins de la setmana del Comerç de Catalunya.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat