PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE JOVENTUT
PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE JOVENTUT Els joves tenen temps fins al dia 2 de març per presentar les propostesUn any més arriba el Pressupost Participatiu de Joventut. Aquest projecte liderat per l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa forma part d’un seguit d’accions i activitats que tenen l’objectiu de fomentar la participació dels joves i el seu apoderament dins el marc d’Olot, Ciutat Educadora.

 

Des de l’Ideal-OJG s’anima a tots els joves de 12 a 29 anys a presentar propostes per tal d’invertir 10.000 eur del pressupost de Joventut de l’Ajuntament d’Olot en activitats escollides, proposades i gestionades pels mateixos joves.

 

Aquest any com a novetat es fan dues franges d’edat. Per una banda es destinaran 5.000 euros a tots els projectes que presentin joves de 12 a 16 anys i uns altres 5.000 euros per a les propostes presentades per joves de 17 a 29 anys.

 

Els joves tenen temps fins al dia 2 de març per presentar les activitats. Ho poden fer presencialment a l’Ideal-OJG, a l’I-Punt o bé a través d’internet. Els projectes que es presenten poden tenir un cost màxim de 1200 euros.

 

Els projectes que tiraran endavant s’escolliran en dues assembles que es celebraran el dies 9 i 16 de març. La primera data per als joves de 17 a 29 anys i la segona per als de 12 a 16 anys.

 

A partir de l’elecció, els joves que hagin presentat les propostes escollides seran els encarregats de gestionar i organitzar l’activitat amb el suport de l’equip tècnic i dinamitzador de l’Ideal-OJG, de Garrotxa Jove i de l’IME.

 

Tant una assemblea com l’altra constaran de dues votacions; la individual que donarà un màxim de 5 punts als projectes més desitjats i la votació grupal que després d’un debat, en petit grup, es podrà valorar amb un màxim de 25 punts. D’aquesta manera es vol potenciar la discussió i el debat entre joves d’edats properes per prendre la decisió més enllà de les preferències personals.

 

L’experiència fins al moment és molt bona i amb les tres edicions anteriors els joves ja han organitzat 15 projectes molt interessants i que han tingut molt de ressò i èxit.

 

A partir d’avui mateix els joves poden consultar les bases per presentar  propostes entrant al blog del Pressupost Participatiu jove http://idea-la.blogspot.com.es/.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat