EXPOSICIÓ DEL FOTÒGRAF EMILI PUJOL AL MUSEU DE LA GARROTXA
EXPOSICIÓ DEL FOTÒGRAF EMILI PUJOL AL MUSEU DE LA GARROTXA Aquest dissabte s'inaugura la mostra amb una vuitantena d’imatges del fotògraf. El seu fons acaba d’ingressar a l’ArxiuEn el marc de la dotzena edició de la Biennal Olot Fotografia, el Museu de la Garrotxa acull entre l’11 de juny i el 15 d’agost l’exposició Emili Pujol, fotògraf de carrer (1939-1972), produïda per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. La mostra reuneix una vuitantena d’imatges del fotògraf Emili Pujol Planagumà (Riudaura, 1908-Olot, 1972), el fons del qual acaba d’ingressar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

L’exposició, la primera que es dedica a l’autor, presenta un conjunt de fotografies que constitueixen una primera aproximació als interessos d’Emili Pujol. Són testimonis gràfics de la vida quotidiana i dels actes festius i socials de la ciutat d’Olot dels anys quaranta, cinquanta i seixanta. I, pel que fa a la resta de la Garrotxa, documenten les activitats festives i religioses de Riudaura, les Preses, la Vall d’en Bas i altres poblacions de la comarca. La mostra també inclou fotografies i material gràfic de la botiga, així com algunes de les càmeres que habitualment feia servir Pujol.

L’exposició ha estat possible gràcies a la tasca prèvia duta a terme pel col·leccionista Melcior Teixidor, que al llarg de vint anys va ser dipositari del fons i en va positivar unes cinc mil imatges, a partir d’una primera selecció dels negatius originals.

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, 11 de juny, a les 12 del migdia.

imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat