L’ESPAI CARICA-TURA, PRINCIPAL NOVETAT I UN DELS ESCENARIS AMB MÉS ACCEPTACIÓ DE FESTES DEL TURA
L’ESPAI CARICA-TURA, PRINCIPAL NOVETAT I UN DELS ESCENARIS AMB MÉS ACCEPTACIÓ DE FESTES DEL TURA Segons els serveis policials i d’emergències, les Festes han estat de les més tranquil.les dels últims anysDesprés de dos anys sense poder-se completar a causa del mal temps, el dimecres 7 setembre la cercavila de Festes del Tura va poder seguir tot el recorregut previst. Els carrers d’Olot van omplir-se de molta gent que va seguir l’itinerari de la faràndula en el primer acte de la Festa Major d’Olot. Només dues activitats (el circ de Rialles i el concurs de paelles) es van haver d’anul·lar per la pluja. La resta de propostes, fins a 151, es van poder celebrar, tot i que algunes activitats del dissabte a la tarda van canviar d’escenari. El regidor de Festes, Josep Berga, ha agraït “la feina feta per totes les persones i entitats que han organitzat els diferents actes, que han funcionat com un rellotge”.

 

L’espai Carica-tura ha estat un dels escenaris amb millor acceptació. El Farandula’t, el taller familiar de capgrossos, va esgotar en un únic dia les places previstes. A les dues sessions, va reunir un centenar de participants (entre nens i acompanyants). 600 persones van seguir el concert d’en Guillem Roma i 2.000 més van assistir a la cercavila infantil i al concert d’en Pep Puigdemont.

 

Les Festes han estrenat col·laboradors. 12 persones han ajudat a fer possible alguns dels actes en una iniciativa que, donada la bona resposta part dels participants, es preveu que tingui continuïtat. Aquestes Festes també s’han lliurat per primera vegada polseres identificatives per als més petits. En total, els voluntaris de Protecció Civil han repartit 2.500 braçalets perquè les famílies poguessin anotar el nom del nen/nena i el número de telèfon mòbil de la persona de contacte.

 

Durant els 5 dies de Festes, l’Oficina de Turisme ha atès 394 persones, 105 més que l’any passat. Un 48% de les persones que s’hi ha dirigit han estat de procedència catalana, dels quals un 21,90% de l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

 

 

Baixa l’activitat del serveis policials i d’emergències

En els cinc dies de Festes del Tura, Creu Roja va realitzar 105 assistències, 63 menys que l’any passat. Des del local de la Carbonera i també amb els equips que es desplaçaven als diferents espais amb activitat, han atès sobretot petites ferides i contusions. 9 persones es van haver de traslladar a l’Hospital per a radiografies i altres proves que no es podien fer des de la Carbonera.

 

Des de la Policia Municipal s’ha realitzat actuacions de mobilitat i seguretat viària i s’han portat a terme altres serveis, com la gestió d’objectes perduts (29 durant les Festes d’aquest 2016). També s’han posat 8 queixes per soroll (les mateixes que l’any passat) i 43 infraccions per orinar a la via pública.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat