A PUNT, LA PROGRAMACÓ CULTURAL
A PUNT, LA PROGRAMACÓ CULTURAL Un cicle de cantautors i una jornada de terror per a joves, novetats de tardorAquest dimarts s’ha presentat l’agenda Olot Cultura amb tota programació cultural programada a Olot aquesta tardor, que consta de s de cent activitats per a públics ben diversos i de totes les disciplines artístiques. Ja es poden comprar les entrades per als espectacles de pagament a www.olotcultura.cat o de forma presencial al Teatre i a Can Trincheria.


La programació musical arriba encaalada aquesta tardor per un cicle de cantautors: Roger Mas, Jonah Smith, Eduard Canimas, Paula Valls, els Déu ni Duo i una jornada sencera dedicada a la figura de Georges Brassens formen aquest itinerari. Podrem gaudir un any s d’un concert de piano a càrrec d’un dels guanyadors del concurs Maria Canals i de dues propostes de clàssica amb lOrquestra de Cambra del Penedès (que interpretarà obres de l’olotí Joan Maria Riera) i lOrquestra Barroca Catalana (concert de Nadal de la Garrotxa); a s d’una proposta de Jazz Olot a càrrec de Pee Wee Ellis Quartet i del concert de fi detapa de Tepia de Shock.


En l’àmbits de les arts escèniques la programació combina teatre (Dansa dagost, de la Perla 29 i la comèdia Caiguts del Cel, amb Emma Vilarassau i Jordi Bosch), dansa (Espheres, de Moviment Lantana, que es podrà veure en el marc del festival Lluèrnia) i circ, amb In tarsi, de la companyia EIA. Entre les propostes del LAP s’hi inclouren els dos espectacles que formen part de l’itinerari Identitats ImPossibles: Limbo i La coronació de Barbarella.

 
Una altra de les novetats d’aquesta temporada és l’activitats anomenada Ciutat del terror, organitzada a través de l’Ideal-Ojd i pensada per al públic adolescent. Consistirà en una gimcana que tind per objectiu resoldre un enigma i en la projecció del film de terror I follows de David Tobert Mitchell.

 

 


Per als nens i nenes també hi ha propostes especialment pensades per a ells: el cicle despectacle de Rialles, les activitats de la Sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda i el festival El s Petit de Tots per als menors de 5 anys. De festivals també se celebraran el Llrnia, la segona edició d’El Petit Format que organitza Una psula o la tradicional Mostra de Pessebres.

 

 


Des dels Museus dOlot han programat les exposicions de Santiago Vilanova i Enric Colldecarrera i la mostra Miquel Blay. Sentiment Olotí que ve acompanyada d’un extens programa d’activitats relacionades amb la figura de l’escultor olotí. Al Museu dels Volcans s’hi pot veure una exposició dedicada a la fauna del Fluvià i al Museu dels Sants Identitats ImPossibles”, activitat central de l’itinerari homònim.

 

 

 
Completen la programació els cicles de xerrades del PEHOC, Els Grans Interrogants de la Ciència, Estelada 2014 i Òmnium Garrotxa; les tardes de ball; els espectacles dOlot a escena a càrrec de companyies locals; la programació de Cine Club Olot, a s d’altres propostes organitzades per entitats de la ciutat.

 

 

 

 

 


AGENDA I VENDA D’ENTRADES

Tota la programació, que supera les 100 activitats, es recull a l’edició  de  tardor  de l’agenda Olot Cultura que, com sempre, es pot trobar als equipaments culturals de la ciutat. Les entrades per als espectacles de pagament ja estan a la venda al web  

 

www.olotcultura.cat,

 

 

 

a la taquilla del Teatre i a Can Trincheria.

 

 

 

 

DUAITA PRATS (TAU), AUTORA DE LA PORTADA DE L’AGENDA

Com sempre, la portada de l’agenda s’encarrega a un artista local i, en aquest cas, és obra de Duaita Prats (Tau). Titulada La migdiada, l’artista explica que “la imatge es basa en l’efecte mirall, un somni en què dorms i et veus des de dalt com si el que estàs somiant fos la realitat (...). És un autoretrat inspirat en dos dels meus referents: Sigmund Freud i els Beatles”. Una imatge a tras de la qual es convida el públic a somiar a tras de les propostes culturals.


Duaita Prats és una creadora olotina que a tras les arts visuals expressa inquietuds, sentiments i valors sovint connectats amb els seus orígens rurals a Vall d'en Bas (Girona), i la vida urbana a la Barcelona on va créixer. En foto art, vint anys de col·laboracions en periodisme gràfic han evolucionat cap a la recerca d’instants que  captura  per transformarlos en poemes visuals. Són petites històries sense paraules que sovint exposa amb les seves mostres escultòriques o converteix en instal·lacions.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat