OLOT MOLT PRESENT ALS PREMIS D’ARQUITECTURA DE COMARQUES DE GIRONA
OLOT MOLT PRESENT ALS PREMIS D’ARQUITECTURA DE COMARQUES DE GIRONA 12 de les 43 obres finalistes són d'Olot i d'altres municipis dela GarrotxaUn total de 91 propostes s’han presentat als Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2017 que per vintè any consecutiu ha convocat la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Han estat seleccionades 43 obres que opten als premis d’enguany en una de les cinc categories: Arquitectures, Interiors, Paisatges, Efímers i Més 10. Els premiats es faran públics, juntament amb el Premi de l’Opinió, aquest divendres 9 de juny de 2017, en un acte obert a tothom que tindrà lloc a la Sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona.

Entre els 43 projectes seleccionats hi trobem una presència destacada d’obres realitzades a les comarques de la Garrotxa i del Ripollès. En total són 12 obres ubicades a la ciutat d’Olot, a Les Preses, Sant Joan de les Abadesses i Santa Pau.

La participació en els Premis d’obres de la Garrotxa i del Ripollès ha sigut una constant en el decurs d’aquests vint anys. Prop de 80 projectes han estat seleccionats entre els anys 1997 i 2016. Destaquem la Casa entremurs o la Casa mirador, ambdues dels RCR Arquitectes, recentment guardonats amb el Premi Pritzker d’Arquitectura 2017. Altres projectes remarcables són el nou Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, de Ramon Sanabria i Francesc Sandalinas (2015), el CEIP Sant Roc d’Olot d’Antoni Barceló Baeza i Bàrbara Balanzó Moral (2013), la Piscina Municipal d'Olot de Jordi Hidalgo Tané, Rob Dubois i Shuichi Kobari (2003), la Casa Porxo d’Elisabet Capdeferro i Ramon Bosch (2011), la Reforma de les dependències de l'antic Hospital d'Olot com a oficina de turisme d’Arnau Vergés (2016), la reordenació del centre d'atenció al visitant de la cooperativa La Fageda d’Espai Androna -Xevi Moliner i Silvia Armengol (2014) o Lluna Plena d’Eduard Callís i Guillem Moliner (2016), entre d’altres.

És en les intervencions efímeres on la presència olotina és més intensa gràcies als diversos projectes expositius, intervencions dins la Mostra de Pessebres d’Olot i, més recentment, els projectes que formen part de Lluèrnia, festival del foc i de la llum. Destaquem intervencions realitzades per l’Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, com "Sigues un àngel", "Hommage a Monet", o "Cràter, fumarola al volcà Montsacopa", de Xevi Bayona i Adrià Villarejo.

20 ANYS DE PREMIS: ACTE DE LLIURAMENT
Aquest divendres 9 de juny, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc l’acte de lliurament de la 20a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, en un acte obert a tothom. Serà conduït per la vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Sílvia Musquera, i comptarà amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull; del president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Narcís Reverendo; de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i del vicepresident de la Diputació de Girona Fermí Santamaria.

Després de l’acte de lliurament es procedirà a inaugurar l’exposició que aquest any ha estat comissariada i dissenyada per estudi nus, que en aquesta edició, aposta per un format digital mostrant a través d’imatges en gran format les obres arquitectòniques, que seran les protagonistes. Una exposició que ha apostat per un format digital, lligada amb l’acte del lliurament dels premis i que mostra les propostes seleccionades i premiades a través d’una projecció de gran format on les obres arquitectòniques son les protagonistes. Incorpora uns elements modulars que fan de banc i alhora de suport del catàleg de l’exposició que permet aprofundir en cadascuna de les propostes presentades.

UNA EXPOSICIÓ QUE VIATJARÀ PER TOT EL TERRITORI
Aquest any l’exposició de les obres seleccionades serà itinerant. Després d’estar-se durant tot l’estiu a la sala d’exposicions de la Demarcació de Girona del COAC, començarà un viatge al setembre, amb parades a l’Espai Santa Caterina de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, a Olot, a Figueres i a la Biblioteca Carles Rahola a Girona, el gener de 2018.

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona són possibles gràcies a les empreses i institucions que hi donen suport. Aquest 2017 comptem amb les següents institucions: l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament d’Olot, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. Els patrocinadors principals són Citylift, Concessionari Mercedes Benz - Garatge Plana, Griesser, Jung, Piscines Sant Feliu i Technal. Com a patrocinadors hi ha Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, Diari de Girona, HNA-Hermandad Nacional de Arquitectos, iGuzzini, Itisa, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona, Plantalech, El Punt Avui, Televisió de Girona, Toldos Mallol i Vidresif. Les empreses col·laboradores són Cobertes Palahí, Construccions Oliveras, Figueras International Seating, Hotel Ciutat de Girona i Sika. Donen suport amb el seu producte Caves Llopart, Dispuig, Embotits La Selva, Mikso, Pastisseria Noguera i Grup Cañigueral.

L’ARQUITECTURA COM A VALOR CULTURAL
Una de les funcions destacables del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) és mostrar la tasca professional dels arquitectes per a la difusió en el conjunt de la societat dels valors de l’arquitectura, acció que els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona exemplifiquen en la seva totalitat. Uns premis que es convoquen anualment des de l’any 1997, i que posen en valor l’activitat dels arquitectes de la demarcació.

Després de vint anys, aquests premis que atorga anualment la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) han esdevingut un referent entre els professionals de l’arquitectura i la construcció.

PROJECTES SELECCIONATS 2017

ARQUITECTURES

Casa a l'Armentera
Joan Casanovas Miñán - Ana Pérez Lázaro | casanovas, graus, pérez, arquitectes

Dues cases de suro. Palafrugell
Emiliano López - Mònica Rivera

Showvilla La Pineda. Caldes de Malavella
Jaime Prous Martín

Celler a Mont-ras
Jorge Vidal Tomas i Victor Rahola Aguade

Reforma d'un habitatge a La Tallada
Jonathan Arnabat - Jordi Ayala-Bril - Aitor Fuentes - Igor Urdampilleta

Pavelló de convidats a Sa Tuna. Begur
Jordi Riembau Ribot

Claus en mà. Habitatge prefabricat de fusta a Begur
Genialhouses SL
Albert Martínez Esteve

... Ens ha sortit rodó. Sant Feliu de Guíxols
Bungalove, SL

Casa MS Morrot habitatge entre mitgeres. Olot
Carolina Ramos Caravaca i Joan Oliveras Vila

La casa a cel obert. Les Preses
Arnau Vergés Tejero

INTERIORS

Casa davant el mar. Port de la Selva
Xavier Martí Galí - Lucía Ferrater Auquer

Casa Aleix i Mariona. Sant Joan de les Abadesses
Lluís Jordà Sala i Pol Jordà Sala | Taller SAU

Perruqueria Raffel Pagès Olot, entre flocs i miralls
Arnau Vergés Tejero

Òptica Clarà Olot
Arnau Vergés Tejero

Radiador de Llum. Banyoles
unparelld'arquitectes: Eduard Callís i Guillem Moliner / Jesús Bassols Geli

PAISATGES

Un jardí de pedra tallada. Forallac
Benjamín Iborra Wicksteed - Jordi Espinet Roma - Jaime Font Furest - Carlos Dimas Carmona - Marcos Parera Blanch

Nova ombra a Sant Mori
Benjamín Iborra Wicksteed - Jordi Espinet Roma - Jaime Font Furest - Carlos Dimas Carmona - Marcos Parera Blanch

Les Llosses - Centre d'activitats integrat al Paisatge
Lluís Jordà Sala i Pol Jordà Sala | Taller SAU

Reurbanització Rambla Ginjolers. Roses
Cristina Casas Facerias

Quatre làmpades de Saló. Olot
unparelld'arquitectes: Eduard Callís i Guillem Moliner

EFÍMERS

Món Oníric. Girona
Jordi Albà Sagué - Cristina Masferrer Juliol - Gustau Torres Mendoza

Diàspora. Olot
Helena Trias Prats - Samuel Laguarda Madrid

Arquitectures de procés. Demarcació de Girona del COAC
Mar Cabarrocas, Jordi Collell, Anna Anglada, Meritxell Ministral, Carles Sánchez, Carles Gómez, Adriana Vázquez, Xavier Ferrer i Albert Mercader

Cuques de llum. Olot
Jordi Hidalgo Tané

Caos de la cadira. Olot
Ariadna Serrano Masoliver - David Tortajada Figueroa - Albert Martí Mallorquí - Ramon Heras Casademont

Sota una col. Olot
CREArquitectura (M. Clara Riera Escalona - CREArquitectura)

Dèdal. Girona
Laia Escribà - Oriol Granyer Manyà - Miquel Prats Roura

Crosta volcànica. Olot
Jordi Cusidó, Marc Torra i Arnau Vergés

3,1416. Olot
Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot -  Professors Tutors: Míriam Soler Valls, Jordi Bartrina Barberí, Xavier Moliner i Milhau i Guillem Moliner Milhau. Alumnes del Curs d'Especialtzació d'Arquitectura Efímera: Anaïs Danés, Meritxell Brugués, David Oliva i Anna Juncà.

MÉS 10

Rehabilitació i ampliació de Can Regàs. Girona
Pere Joan Ravetllat - Carme Ribas

Edifici d'habitatges de protecció oficial. Girona
Arcadi Pla Masmiquel

Casa per un fotògraf. Llampaies
Carlos Ferrater Lambarri

Club Nàutic de l'Estartit
Carlos Ferrater Lambarri - Juan Díaz Suñer

Casa Llobet-Ruiz. Celrà
Esteve Aymerich i Ton Salvadó

Restauració de Sant Quirze de Colera. Rabós d’Empordà
Joan Falgueras i Font

Restauració del volcà Croscat. Santa Pau
Martirià Figueres i Joan Font

Rehabilitació i ampliació d'un habitatge a la Tallada d'Empordà
Montserrat Nogués i Teixidor i Manel Bosch i Aragó

Pavimentació dels carrers Calderers, Ballesteries, Cort Reial i Ciutadans a Girona
Montserrat Nogués i Teixidor, Manel Bosch i Aragó i Fernando Domínguez Vázquez

Rehabilitació de l'edifici de Les Àligues com a seu del rectorat de la UdG. Girona
Fuses-Viader Arquitectes, SLP - Josep Fuses Comalada i Joan M Viader Martí

Edifici residencial Les Beates de Girona
Fuses-Viader Arquitectes, SLP - Josep Fuses Comalada i Joan M Viader Martí

Urbanització del passeig marítim de la Fosca a Palamós
Fuses-Viader Arquitectes, SLP - Josep Fuses Comalada i Joan M Viader Martí

Pavimentació i enllumenat a Monells
Fuses-Viader Arquitectes, SLP - Josep Fuses Comalada i Joan M Viader Martí

Rehabilitació de 83 cases sobre el riu Onyar a Girona
Fuses-Viader Arquitectes, SLP - Josep Fuses Comalada i Joan M Viader Martí


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat