TANCA LA SEGONA EDICIÓ DE VEUS
TANCA LA SEGONA EDICIÓ DE VEUS Amb bona resposta de públic a les diferents propostes del festival en un cap de setmana amb molta afluència de visitantsA les 11 del matí ha començat la darrera sessió formativa de Veus. A l’Orfeó Popular Olotí, una quarantena de persones han participat del taller per a corals impartit per Josep Vila que a la tarda ha dirigit el concert del Teatre Principal. El Cor Infantil Amics de la Unió, format per veus blanques d’entre onze i disset anys, ha interpretat obres de diferents períodes i estils de la música popular catalana i d’autor.

El concert d’aquesta tarda ha estat l’última activitat de Veus que, durant 4 dies, ha convertit Olot en la capital de la música coral de Catalunya. Des de dijous i fins a aquest diumenge a la tarda, prop de 1.900 persones han participat del festival. És una xifra molt semblant a la primera edició de Veus que, que des de l’any passat organitza l’Ajuntament d’Olot.

Més de 120 persones han participat de les sessions formatives de Veus. Segons les enquestes realitzades, la meitat dels assistents als tallers han estat d’Olot i la Garrotxa mentre que la resta provenia d’altres municipis de Catalunya, sobretot de les comarques barcelonines. Del total d’assistents, un 86% forma part d’una coral.

Les corals locals han tingut un paper destacat al Veus 2017. Els mini-concerts que divendres i dissabte a la tarda han ofert al centre d’Olot han aconseguit atraure centenars de persones al pati de l’antic Hospital i la plaça del Carme.

Pel que fa als concerts, el de les Sound Six del divendres al vespre ha estat el que ha tingut més acceptació del Veus 2017. Les finalistes de l’”Oh happy day” han penjat el cartell de complert al Teatre Principal amb el seu espectacle “Moments”. La posada en escena de Gema4 que aquest dissabte a la tarda ha convertit el Torín en un pati cubà ha estat un altre dels moments més esperats del festival, junt amb l’actuació dels The Sons of Pitches (Regne Unit) que aquest dissabte al vespre han compartit amb el públic del Teatre Principal el seu entusiasme per la música i els Solala (Suècia) que dijous han actuat en una cuina a l’escenari del Teatre com la que es van conèixer i des de la que han actuat i creat un nou estil musical.

També ha tingut bona resposta una de les novetats de Veus. Les sessions golfes del Torín que han permès gaudir de les propostes musicals del Teatre de les 20.30h i continuar amb els espectacles del Torín que han començat a les 23.30h. Això ha permès diversificar el públic de la segona edició de Veus, que també ha mantingut un espai per als més petits amb “Hi havia una vegada... l’Opera encantada”.

Les propostes culturals, principal motivació per visitar Olot aquests dies

L’Oficina de Turisme d’Olot ha atès aquests dies de pont 1.348 persones (del 5 al 10 de desembre). Representa un augment del 10% d’atencions fetes a les instal·lacions del carrer de Sant Rafel i al quiosc de davant de Sant Esteve en relació a les mateixes dates de l’any passat. Aquest dissabte 9 de desembre, 506 persones han demanat informació a l’Oficina, xifra que no s’havia registrat mai des de l’any 2010 quan es van començar a recollir dades.

Un 40% de les persones que s’han dirigit a l’Oficina de Turisme d’Olot han estat famílies i un 36% parelles. Pel que fa a procedència, la majoria són residents a diferents punts de Catalunya, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona. Un 37% han arribat atrets per l’oferta cultural (pels pessebres i el festival Veus) mentre que el 28% ha vingut per la natura. Aquests dies de pont, els allotjaments d’Olot han tingut una ocupació mitjana superior al 70%, 7 punts per sobre de la de l’any passat, i amb la nit del divendres 8 de desembre propera al 100%.  imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat