COMENÇA VEUS
COMENÇA VEUS 13 propostes al voltant de la veu amb una aposta per la qualitat, amb artistes de renom nacional i internacionalLa masterclass de Pulmon Beatbox obrirà aquest dijous 7 de desembre el Festival Veus. La sessió –que començarà a les 17h al Bar Líquid- oferirà la possibilitat d’aprendre a imitar sons i convertir-ho en qualsevol estil musical només amb la veu. A partir de les 23.30h i al mateix escenari, BeatBox serà l’encarregat d’obrir la primera sessió golfa del Veus.

Demà a les 20.30h al Teatre Principal pugen a l’escenari un dels grups revelació del Veus. Són els Solala (www.solala.se) tres joves suecs que es van conèixer fa cinc anys en una cuina. Unes hores més tard ja havien fet el seu primer arranjament i, amb això, van crear un nou gènere a la música vocal sueca que segueixen creant i interpretant des de la cuina en la que situen cada actuació. Els Solala arriben a Olot amb el primer concert que els portarà a l’Estat Espanyol.

The Sons of Pitches, la formació del Regne Unit sortida dels pubs de Birmingham i que participa als millors festivals a cappella d’Europa (www.thesonsofpitches.co.uk serà a Olot aquest dissabte 9 de desembre (20.30h Teatre Principal). El mateix dia a la tarda Gema4 (http://gema4.es ) portarà els sons cubans al Veus. A partir de les 18h el Torín es convertirà en un pati cubà amb música, decoració i amb l’ambient de festa. Gema4 està format per quatre integrants, entre les quals hi ha Michèle Alderete, directora musical i coach de l’”Oh happy day”.  

Un altre dels plats forts del Veus és el concert de les Sound Six. A les 20.30h de divendres 8 de desembre al Teatre Principal, les finalistes del “Oh Happy Day” presentaran “Moments”, un espectacle ple de força, energia, sensualitat i emoció en un dels concerts del festival que més entrades ha venut d’aquesta edició.

Velvet Candles i Scarlet’s Diamond & the Femme Soul Band seran els protagonistes dels concerts de les nits del 8 i 9 de desembre a les 23.30h al Torín. Les sessions golfes són les novetats del Veus 2017, que també compta amb la participació de corals locals. Divendres i dissabte al centre d’Olot hi haurà els mini-concerts de la Coral de la gent gran d’Olot, Musiquem Cor, Cantabile, Cor Gaia, Gospel Cor Garrotxa i la Coral Malagrida.

Els espectacles familiars tenen el seu espai al Veus. Dissabte a les 12h del migdia al Teatre Principal, “Hi havia una  vegada... l’opera encantada” dirigida als més petits i diumenge a les 18h i també al Teatre, actuació del Cor Infantil Amics de la Unió.


Tallers de formació i masterclass completen la programació del Veus, que organitza l’Ajuntament d’Olot. La jam session “Olot és gòspel” amb Rebeca Rods i Amos Obasohan de divendres en horari de matí i tarda, el taller vocal impartit per The Sons of Pitches dissabte al matí i el taller d’interpretació per a corals de Josep Vila de diumenge són la part formativa de la segona edició del festival compta amb 13 propostes al voltant de la veu amb una aposta per la qualitat, amb artistes de renom nacional i internacional. 

Més informació i venda d’entrades a
www.festivalveus.cat


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat