FINALITZA EL 8è GRAN RECAPTE
FINALITZA EL 8è GRAN RECAPTE En els dos mesos que ha durat la campanya s’han recollit 40.887 unitats d’aliments i productes bàsicsAquest mes de gener s’ha donat per finalitzada la 8a edició del Gran Recapte d’Aliments.  El passat dilluns 15 de gener es va acabar la campanya   la recollida d’aliments i productes bàsics que ha organitzat el Consorci d’Acció Social de  la   Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

El Gran Recapte es va iniciar el 27 de novembre, amb la instal·lació dels primers punts de recollida de productes. Els municipis participants a la Garrotxa va habilitar espais i equipaments on poder recollir els aliments i productes bàsics, i van fixar el calendari previst de la campanya. En total, es van posar en marxa 90 punts de recollida a la comarca, i les entitats interessades van començar a organitzar activitats que incorporaven donacions de productes o donatius destinats al Gran Recapte. En total, a la comarca s’han recollit 11.871 unitats d’aliments i productes bàsics, 2.757 unitats més que en l’edició anterior.

El Gran Recapte de la Garrotxa ha finalitzat el 15 de gener amb un balanç positiu. En total, s’han recollit 40.887 unitats d’aliments i productes bàsics (29.016 unitats durant la jornada central a Olot i 11.871 unitats al llarg de la campanya a tota la comarca) destinats a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any anterior (que es va situar en les 41.051 unitats), però on destaca el fet que, com a tendència de les últimes edicions, els aliments i productes que s’han recollit han estat, en un percentatge molt alt, els sol·licitats per l’organització. Llet, pasta i llegums han estat els productes que més han arribat al Centre de Distribució d’Aliments, gràcies a les aportacions ciutadanes.

L’organització agraeix a totes les persones que, d’una manera o altra han participat del Gran Recapte, la seva solidaritat i implicació. Cal destacar el compromís dels 250 voluntaris que han dedicat una estona del seu temps lliure per col·laborar amb la campanya i també la dedicació dels membres dels diferents espais de costura i dels casals de la gent gran que van elaborar les bosses del Gran Recapte, aportant sostenibilitat a la campanya mitjançant la disminució de l’ús de bosses de plàstic. Recordem que tothom que ho desitgi pot fer aportacions de productes bàsics i aliments al llarg de tot l’any al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa.

Més informació a
www.casg.cat.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat