LA NOVA PLAÇA DEL MIG
LA NOVA PLAÇA DEL MIG Olot ha celebrat l’acte de benvinguda a la plaça del Mig. Coincidint amb la Fira de Sant Lluc i després de la reforma realitzada aquest estiuLes Festes del Tura van estrenar la nova plaça del Mig. Amb motiu de la Festa Major d’Olot, les activitats dirigides als més petits (l’Espai Caricatura) es va instal·lar a la plaça acabada de remodelar.  Van ser els primers actes que va acollir el nou espai, després de les obres de reforma que s’hi havien fet durant l‘estiu. L’Ajuntament d’Olot i la comunitat de propietaris de la plaça van promoure l’actuació de millora de la plaça del Mig que ha permès eliminar les barreres arquitectòniques, millorar l'espai públic i resoldre els problemes de filtracions i humitats existents. L’arquitecte Daniel Mallarach és l’autor del projecte que ha consistit en la reurbanització i impermeabilització de la plaça, que connecta el carrer Antoni Llopis amb el carrer Major.

 

“És un dels principals accessos a peu al centre de la ciutat que, gràcies a la remodelació, ha passat a ser un espai més agradable i on fer-hi estada” ha afirmat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, a la benvinguda a la plaça del Mig que s’ha fet aquest dissabte a la tarda i en el que ha agraït a totes les persones que han fet possible el projecte i a tots els olotins i olotines a fer-se’l seu. L’acte, que forma part de la programació de la Fira de Sant Lluc, també ha comptat amb parlaments de Jordi Rovira, president de la comunitat de propietaris de la plaça del Mig i Daniel Mallarach, arquitecte responsable del projecte. L’actuació de l’Escola de dansa de l’Esbart d’Olot ha tancat l’acte amb una mostra de danses catalanes.

 

El projecte de remodelació de la plaça del Mig –de 1.680 m2 de superfície total- ha transformat l’antic espai de pas en una zona pública agradable per fer-hi estada. El nou espai més clar ha permès deixar enrere l’antic paviment continu de formigó que presentava un estat envellit i en alguns casos malmès i incorporar dues àrees verdes amb arbres, nou mobiliari urbà i enllumenat per més agradable l’estada.

 

 

 

Coincidint amb aquest acte hem preparat una campanya del comerç de la plaça del Mig que trobreu aquí.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat