RESIDENCIA SANT JAUME
RESIDENCIA SANT JAUME Diumenge de portes obertes a les noves instal.lacionsAquest diumenge 21 d'octubre, jornada de portes obertes a la residència Sant Jaume on s'ha posat en marxa la primera unitat de convivència del centre. Situat al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. La nova unitat de la residència Sant Jaume planta de l’antic Hospital s’ha projectat i posat en marxa amb l’objectiu que la gent gran pugui envellir com a casa. Respon a un nou model d’envelliment centrat en l’atenció a la persona. Es tracta d’una nova manera d’atendre a la gent gran que ha perdut un cert grau d’autonomia i que, per tant, requereix de més atenció, però que té la capacitat de prendre les seves pròpies decisions.

17 usuaris de l’actual residència Sant Jaume s’instal·len a viure a aquesta nova planta que, els mateixos residents han decidit que s’anomeni Sant  Rafel. A partir d’ara, seran ells mateixos, amb el suport dels professionals del centre, els que aniran prenent la resta de decisions.  

La unitat de convivència de l’Hospital Sant Jaume és el resultat d’una primera fase de remodelació. A més de la sala d’estar amb accés a la terrassa acabada de condicionar, les noves habitacions i la renovació de la cuina, s’han construït una nova escala i altres elements de seguretat de les instal·lacions.  

La remodelació continuarà aquests propers mesos amb noves actuacions, com la que permetrà millorar l’accés a la Residència Sant Jaume des del pati de l’antic Hospital. El projecte també contempla la creació de tres noves àrees més de convivència per continuar avançant en la implantació del model d’atenció centrat en la persones al centre, que actualment té 65 usuaris. Amb futures inversions la residència Sant Jaume, podria arribar a les 100 places, a la tercera i quarta planta de l’antic hospital.

Per participar de la jornada de portes obertes, no cal inscripció prèvia. El lloc de trobada és al pati de l'antic hospital on es faran visites guiades de les 10 a les 13h (cada mitja hora). No cal inscripció prèvia.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat