AQUEST DISSABTE, EL CORNAMUSAM CELEBRA 25 ANYS
AQUEST DISSABTE, EL CORNAMUSAM CELEBRA 25 ANYS D’entre la programació destaca el ball dels Óssos del Pirineu i el concert dels escocesos Duncan Chisholm TrioEl Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, celebra 25 anys aquest dissabte 18 de juny. Durant tot el dia, els sacs de gemecs i els elements de cultura popular ompliran el centre de la ciutat. El ball de la Cabreta i la tocada d’inici des del balcó dels espants de l’església de Sant Esteve, aquest any a càrrec d’Adrià Batlle, ja s’han convertit en dos emblemes del Cornamusam.

 

D’entre la programació d’aquest any, destaca el ball dels Óssos del Pirineu, una tradició ancestral que s’estén des del Pallars fins al Vallespir. Cada any, al voltant de la Candelera, es recrea el moment que els animals es comencen a despertar del seu període d’hibernació.

 

A la nit, Duncan Chisholm, un dels violinistes i compositors escocesos més reconeguts del moment, oferirà un concert al pati de l’Hospici. Chisholm tocarà acompanyat de dos altres músics d’Escòcia que complementaran el violí amb el so de la gaita, les flautes i la guitarra.

 

Com a novetat, l’Escola Municipal de Música d’Olot uneix forces amb el Cornamusam i el Premi Ratafia Russet evoluciona cap a un concurs d’interpretació de sac de gemecs. El guanyador rebrà 250 euros en metàl·lic i tindrà l’honor d’interpretar la tocada d’inici del Cornamusam de l’any que ve. A més, l’afortunat també podrà tocar al Centre Artesà Tradicionàrius dins el cicle La Taverna d’aquesta tardor. La fase eliminatòria tindrà lloc al matí a l’Escola de Música i la final serà a la nit a l’Hospici, abans del concert de Duncan Chisholm Trio.

 

Totes les activitats són gratuïtes excepte el concert de Duncan Chisholm Trio. El preu de les entrades és de 5 euros anticipades i 7 euros a taquilla el dia del concert. Les entrades anticipades es poden comprar a www.olotcultura.cat, al Teatre Principal i a Can Trincheria.

 

Més informació de les activitats a www.cornamusam.org

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat