RECEPCIÓ A FRANKLIN CASTAÑEDA
RECEPCIÓ A FRANKLIN CASTAÑEDA Representants de l’entitat “DAGUA-Ajuda a Colòmbia” també han acompanyat l’activista que aquest migdia pronunciarà una conferència al Núria SocialFranklin Castañeda ha visitat aquest matí l’Ajuntament d’Olot. El portaveu nacional de la Coordinació Colòmbia-Europa-Estats Units i president del Comitè de Solidaritat amb els presos polítics ha estat rebut pel primer tinent d’alcalde de la ciutat, Pep Berga. La trobada també ha comptat amb l’assistència de representants de l'entitat "DAGUA - Ajuda a Colòmbia" Olga Lavinia Grueso i John Jairo Torres i Èrika Zarate i Marc Planagumà del Núria Social.

 

Franklin Castañeda, que va representar les víctimes durant les converses de pau a l’Havana, és aquest dimarts 27 de juny a Olot dins la gira que fa aquests dies per Catalunya coordinada per la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. La seva estada a la ciutat s’emmarca en les xerrades anomenades "Sense pèls a la llengua" organitzades pel Núria Social. “Colòmbia en procés de pau?” és el títol de la conferència que pronunciarà Franklin Castañeda a partir de 2/4 de 12 del migdia al Núria Social.

 

 

Després de la visita a Olot, l’activista farà parada a Granollers i Barcelona. Aquest dimecres Franklin Castañeda serà al Parlament de Catalunya per defensar l’aprovació d’una resolució a favor de les persones defensores dels drets humans a Colòmbia. La gira per Europa també el portarà a Suïssa abans de tornar, aquest mateix divendres, a Bogotà. 

 

 

En el ple del 29 de setembre de 2016, l’Ajuntament d’Olot va aprovar una moció en suport dels acords de pau de Colòmbia. Tots els grups del plenari van votar favorablement al text en el que es donaven “suport als acords signats pel Govern de la República de Colòmbia i als representants de la Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia esperant que aquests siguin l’inici d’una pau estable, justa i duradora”. La moció també instava a “donar suport a les iniciatives i accions que es dugin a terme al municipi a través de les organitzacions i moviments socials i col·lectius de persones d’origen immigrant colombià per tal que la població pugui conèixer els continguts dels acords de pau i pugui fer seguiment i auditoria del compliment dels mateixos”.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat