CAN MONSÀ TORNA A OBRIR COM A ESPAI D'ESTUDI
CAN MONSÀ TORNA A OBRIR COM A ESPAI D'ESTUDI Aquest cap setmana i els dos primers de junyL’edifici de Can Monsà tornarà a obrir les portes els caps de setmana previs a selectivitat i a períodes d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar. Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada els darrers tres caps de setmana del gener passat i, veient els bons resultats, es repetirà aquest últim cap de setmana de maig i els dos primers de juny. Els horaris d’obertura d’aquest servei seran els divendres de 20 a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 a 24 h. Una de les novetats és l’horari d’obertura: aquesta vegada, Can Monsà obrirà a les 15 h en lloc de les 12 h, ja que al mes de gener es va observar més afluència d’usuaris a primera hora de la tarda.

A Can Monsà s’oferiran espais d’estudi en silenci per a aquelles persones que necessiten concentració, i espais de treball per a les que necessitin un lloc on fer treballs en grup. No serà un espai de consulta, com ho és la Biblioteca Marià Vayreda o l’Arxiu, sinó que la proposta vol posar a disposició dels estudiants, un lloc d’estudi amb un ampli horari durant períodes determinats. Els usuaris que van utilitzar aquest espai el gener passat, van valorar sobretot l’ambient d’estudi, el silenci, la comoditat, l’obertura en horaris en què la biblioteca municipal està tancada i l’atenció rebuda. Una setantena d’usuaris van fer ús de la sala d’estudi i/o sala de treball. La seva estada mitjana va ser de 3,7 hores, amb un mínim d’una hora i un màxim de vuit. Per perfils, el 54% eren universitaris, el 28% estudiants de batxillerat o cicles formatius i el 18% restant estan fent altres estudis. Per edats, el 26% tenien 16-17 anys; el 51% entre 18 i 24 anys; el 21% de 25 a 54; i un 3% eren majors de 55.

Com a referència, a les universitats catalanes hi ha aproximadament 1.200 garrotxins estudiant-hi graus i prop de 190 matriculats a Màsters oficials i Doctorats. A Olot, es presentaran a selectivitat uns 200 estudiants dels centres educatius que imparteixen batxillerat; a tots aquests col·lectius cal afegir-hi uns 600 que estudien Cicles formatius de grau superior i d’altres centres de la ciutat com l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Escola d’Adults, el Consorci per a la Normalització Lingüística, UNED Garrotxa, etc.

Actualment Can Monsà acull les dependències de la FES, UNED Garrotxa, Fundació Kreas, Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Noves Oportunitats. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat