COL.LABORACIÓ AMB CASAL DELS INFANTS PER OFERIR UN CAMP DE TREBALL PER A JOVES EN SITUACIÓ SOCIAL VULNERABLE
COL.LABORACIÓ AMB CASAL DELS INFANTS PER OFERIR UN CAMP DE TREBALL PER A JOVES EN SITUACIÓ SOCIAL VULNERABLE Realitzaran tasques comunitàries amb l’Institut Municipal d’Educació i Joventut i l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del TuraUna vintena de joves en situació social vulnerable acompanyats pel Casal dels Infants realitzaran un camp de treball a Olot entre els dies 21 i 28 de juliol. Es tracta del tercer estiu que un grup de nois i noies de l’associació –enguany provinents de Badalona- durà a terme accions comunitàries al municipi, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot i amb l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona d’Olot. Per enfortir la relació que fa possible aquesta activitat, el Casal dels Infants i l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) han signat aquest dilluns un conveni de col.laboració a l’Ajuntament d’Olot. La regidora de Joventut d’Olot, Mar Roca, i el director de Relacions Institucionals del Casal dels Infants, Enric Canet, han firmat el document que estableix aquesta col·laboració que, segons Roca, “suposa un doble enriquiment: d’una banda, per als joves del casal perquè coneixen un nou entorn mentre participen d’una activitat i també per als nois i noies d’Olot, per als quals també és una gran experiència”. La regidora ha subratllat “la importància d’aquest projecte que des de fa tres estius acull la nostra ciutat”.

Les tasques que els joves realitzaran amb el suport i l’acompanyament de l’Ajuntament i al costat dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa consistiran en la neteja de la zona natural dels aiguamolls de la Moixina, amenaçada per flora invasora que posa en risc la preservació de la libèl·lula blava autòctona. Així mateix, ajudaran a condicionar un molí vell que ha de ser el nou local de l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona d’Olot. Entre altres tasques, hauran de netejar una bassa d’aigua, enrajolar el terra i fer manteniment d’escales naturals.

D’altra banda, els nois i noies visitaran indrets de la Garrotxa acompanyats dels escoltes, relacionant-se així amb un territori llunyà i que els permetrà gaudir de la natura, una oportunitat que sovint no tenen a l’abast. Visitaran la Fageda d’en Jordà, realitzaran una gimcana per descobrir Olot i coneixeran Sant Aniol d’Aguja fent
senderisme.

Durant la seva estada a Olot, els i les joves dormiran a les instal·lacions de l’escola PIA, al centre del municipi. El director de Relacions Institucionals del Casal dels Infants, Enric Canet, ha assegurat que “Olot ofereix la possibilitat que els joves estiguin en contacte amb altres joves de la seva edat. S’han fet amistat d’altres anys”. Segons Canet, “això els permet compartir més experiències personals i fer amistat que perduren”.

Valors i igualtat d’oportunitats
L’estada al camp de treball d’Olot permet als joves reforçar valors i capacitats com la
convivència, la flexibilitat en la presa de decisions conjunta, la responsabilitat en tasques cooperatives, la negociació i l’expressió de l’opinió pròpia. Es tracta d’una oportunitat única per conèixer un entorn nou, reforçar vincles amb els companys i companyes que ja han participat en projectes del Casal dels Infants durant el curs i crear-ne de nous amb joves que tot just comencen a formar part de l’associació.

El Casal dels Infants és una associació creada el 1983 per un grup de ciutadans decidits a actuar per revertir la situació d’exclusió social que vivien molts infants i joves al barri del Raval de Barcelona. Apostant per l’educació com a eina per garantir la igualtat d’oportunitats, l’entitat ha estès des de llavors el seu radi d’acció, i avui actua als barris de Besòs-Maresme (Barcelona); La Mina i Besòs (Sant Adrià de Besòs); Raval i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); Sant Roc i Llefià (Badalona) i el municipi de Salt.

La professionalitat dels educadors i educadores, el compromís de les persones voluntàries i la solidaritat dels donants i socis fa possible que l’associació acompanyi més de 6.000 infants, adolescents joves i famílies l’any.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat