3a EDICIÓ DEL CONSELL DELS INFANTS
3a EDICIÓ DEL CONSELL DELS INFANTS El lleure com a temàtica i l’encàrrec de l’alcalde de pensar missatges per a una bona convivència als parcs de la ciutat, novetats d'aquest anyAquest curs, el Consell dels Infants d’Olot, inicia la seva tercera edició. Durant el mes de novembre es van fer les votacions per escollir el tema a treballar entre tots.  Ja hi ha els representants triats de cada classe i han començat les sessions de treball a les aules i les Trobades de Representants.

Enguany, el Consell dels Infants d’Olot, treballa per pensar i fer propostes de millora per a la ciutat al voltant del tema del LLEURE. Esports, festes populars, extraescolars, activitats d’educació en el lleure i parcs són alguns dels subtemes que inclou la temàtica general i que serviran de punt de partida per iniciar el treball que entre tots els alumnes anirà consensuant les 15 propostes (una per grup classe) que es presentaran al Ple Extraordinari de l’Ajuntament del 19 d’abril. L’alcalde Josep M. Corominas ha destacat “la importància de la mirada dels infants per fer-nos arribar les propostes de millora de la ciutat en un dels plens més importants de l’Ajuntament”. De la seva banda, el regidor d’Educació, Pep Berga, ha subratllat que “els infants tenen una mirada molt clara de com voldrien que fos la ciutat. Cada any descobrim propostes molt interessants, de les quals la majoria tiren endavant (2 de cada 3)”.

“Igual que el curs passat, el Consell dels Infants d’Olot es desenvoluparà amb tres sessions de treball a l’aula i cinc Trobades de Representants. A les aules hi participaran 350 alumnes de 5è de la ciutat i a les  Trobades de Representants hi participen els  30 nens i nenes escollits des de cada una de les classes” ha explicat la tècnica de l’Institut Municipal d’Educació, Montse Riera.

Avui, dimecres 31 de gener té lloc la segona Trobada de Representants i l’alcalde i el regidor d’educació de l’Ajuntament d’Olot els hi ha fet l’encàrrec sobre el lleure i els parcs de la ciutat. Concretament, els han demanat que pensin missatges positius per difondre com seria bó que utilitzéssim els parcs. Missatges que serveixin per informar i transmetre a la ciutadania que és bo conviure en pau i cuidar les coses comunes que utilitzem per jugar i passar estones als parcs.

A partir d’aquí, a banda de les propostes sobre el lleure, els representants tindran feina de pensar i decidir entre totes i tots quines actituds hem de tenir presents quan estem als espais de joc infantil de la nostra ciutat per promoure els valors del respecte i de la ciutadania responsable.

El Consell dels Infants d’Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus  objectius principals és donar a conèixer el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat.

El Consell dels Infants d’Olot està format per nens i nenes que fan 5è de primària. De cada grup-classe s’escullen dos representants que fan d’enllaç entre tots els alumnes i l’alcalde, regidors i regidores de l’Ajuntament. Durant el curs treballen de manera coordinada per elaborar una sèrie de propostes en funció d’un tema escollit.

Treballar amb els nens i nenes per a que coneguin, pensin, reflexionin, proposin, participin i es comprometin amb la seva, i amb la nostra ciutat, afavorirà que tinguem una ciutat viva, activa, participativa i inclusiva.

Més informació: www.conselldelsinfantsolot.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat