FABER: LA RESIDÈNCIA D’ART, CIÈNCIES I HUMANITATS DE CATALUNYA A OLOT
FABER: LA RESIDÈNCIA D’ART, CIÈNCIES I HUMANITATS DE CATALUNYA A OLOT L’Ajuntament d’Olot i la Generalitat impulsen aquesta residència, única a tot CatalunyaAquest dijous s'ha fet la presentació de Faber, la Residència d'Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya que s'ha posat en marxa a Olot. El regidor de Cultura d'Olot Josep Berga i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs han presentat aquest projecte, que dirigeix Francesc Serés.

L'Ajuntament d'Olot i la Generalitat de Catalunya promouen aquest espai on  professionals de tots els àmbits i d’arreu del món conviuran mentre treballen en els seus projectes, participant també en activitats públiques per tal de fomentar l’enriquiment cultural propi i col·lectiu. Faber neix amb tres objectius: oferir un espai de treball idoni als residents, propiciar la convivència entre professionals de diferents àmbits per tal de fomentar sinergies i posar a disposició de la ciutadania tot aquest talent a través d’activitats diverses. És a dir, els residents desenvoluparan un projecte personal, però també col·lectiu, ja que durant la seva estada participaran en activitats concebudes per donar resposta a les necessitats detectades en el teixit social i empresarial del territori.

En aquests moments Faber se situa a les instal·lacions de l’Hotel Riu Fluvià. A la vegada, els residents poden fer ús dels equipaments municipals (Arxiu Comarcal, Museus d’Olot, sales d’assaig, etc.) depenent del projecte personal que vinguin a treballar durant la seva estada. Per l’Ajuntament d’Olot, acollir Faber és un pas més en la política cultural de ciutat que defensa que des dels municipis mitjans es poden impulsar projectes d’abast nacional i internacional. D’altra banda, per la Generalitat Faber representa convidar a Catalunya talent d’arreu del món.

Els primers residents de Faber en el període actualment vigent són la periodista i escriptora Anna Ballbona, l’escriptor i professor Philip Hoare, la traductora Satu Ekman, l’escriptor Jorge Galán, la productora de  televisió Erga  Netz, l’escriptora Anzhelina Polonskaya i el professor i escriptor Noufel Bouzeboudja.

Per a més informació: www.faberresidency.cat


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat