LES TURES PREGONERES DE LA FESTA MAJOR
LES TURES PREGONERES DE LA FESTA MAJOR L’alcalde encarrega a les veïnes d’Olot que porten el nom de la patrona de la ciutat l’inici de les Festes, que ja té tancada la programació musicalLes Festes del Tura ja tenen pregoneres. Aquest any seran les veïnes d’Olot que es diuen Tura les que obriran oficialment la Festa Major de la ciutat. S’ha atès així la petició que les Tures van fer arribar a l’alcalde, coincidint amb el sopar que cada any s’organitza just abans de l’inici de les Festes.

 

L’any 2012 va tenir lloc el primer sopar de les Tures. El 31 d’agost de fa quatre anys  es va celebrar per primera vegada aquest acte d’homenatge a totes les olotines que porten el nom de la patrona de la ciutat. La iniciativa va sorgir arran d’un grup de veïnes d’Olot que es diuen Tura amb l’objectiu, d’una banda, de posar en valor aquest nom i aconseguir, de l’altra, que més famílies l’escullin per a les seves filles. La trobada comença cada any amb una foto de grup perquè les Tures més petites que no es queden a sopar puguin participar de l’esdeveniment que reuneix una mitjana de trenta assistents cada any. En el transcurs del sopar, les Tures van fer arribar a l’alcalde el seu oferiment per fer el pregó de la Festa Major d’Olot.

 

El proper 7 de setembre a les 9h del vespre les Tures seran les encarregades d’obrir la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament. “Serà una diada ben especial perquè, a més, aquest setembre es compliran 50 anys del primer pregó” ha explicat l’alcalde Josep M. Corominas a la presentació d’aquest matí a la Sala El Torín. El 1966 va ser el primer any en què es té constància que el pregó forma part de la programació de la Festa Major d’Olot. L’alcalde ha afegit que “ens sentim molt orgullosos que les Tures facin el pregó que es convertirà en un homenatge a la Patrona de la Ciutat i a les veïnes d’Olot que porten aquest nom” (actualment, n’hi ha 88 empadronades a la ciutat amb el nom de Tura, Turina o Maria del Tura).

 

Sobre el contingut del pregó i en representació de les futures pregoneres, Tura Joan ha assegurat que “no avançarem gaire res del que farem perquè volem que sigui una sorpresa”. A la presentació d’aquest matí Tura Joan, acompanyada de Tura Planella i Tura Cos, ha aprofitat per “convidar a tothom perquè vingui al pregó perquè s’ho passaran molt bé. Ens fa molta il·lusió”. El pregó de les Tures obrirà el dia 7 de setembre la Festa Major d’Olot que durarà fins al diumenge 11 de setembre.

A punt, la programació musical

El regidor de Festes Josep Berga ha afirmat que “després de conèixer qui farà el pregó també us volem presentar la programació musical. Ho fem amb antel·lació perquè la gent sàpiga amb temps quins grups podrà veure a les Festes del Tura”.  La Comissió de Festes i la Taula de Músics treballa en la programació de les Festes del Tura que, pel que fa a la música, es presenta amb una programació que, segons ha explicat el director de l’Àrea de Festes, Jordi Serrat, és “eclèctica ja que combina noms consagrats de l’escena musical catalana com Oques Grasses o Mambo Jambo i de la resta de l’estat (Habitación Roja o Aspencat), al costat d’artistes emergents i prometedors de l’actualitat musical, Animal, Wom, Moya Kalongo...”

 

S’han programat més de 50 concerts que combinen un gran nombre d’estils i formats per arribar a tots els públics. Des de la cançó d’autor de Miquel del Roig i Guillem Roma a les millors formacions tribut de Beatles i Rollings Stones passant per propostes de soul, rock, reggae, cobla, dixiland, electrònica, folk, versions... Les Festes del Tura presenten propostes de grups consolidats al costat de formacions poc conegudes però de gran qualitat que faran les delícies dels que passegin per la ciutat a qualsevol hora. En aquest sentit cal destacar que s’ha reforçat la programació musical de la franja horària de tarda vespre.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat