EL GRAN DICTAT TORNA PER SANT JORDI
EL GRAN DICTAT TORNA PER SANT JORDI Diumenge a les 18h a la plaça del Teatre i amb una activitat del SismògrafAquest serà el tercer any que el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa organitza, amb la col·laboració d’organismes de l’Administració i els centres educatius de la comarca, el Gran Dictat Popular. Els premis són realment interessants: el guanyador de la categoria A (de 5è de primària a 2n d’ESO), s’emportarà 150 euros per a la seva classe; la persona que guanyi la categoria B (de 3r d’ESO fins a 18 anys), s’endú una excursió guiada de caiac a Tamariu, Castell o Portlligat. I el guanyador de la categoria C, una nit en una casa rural de la Garrotxa, per a dues persones, amb esmorzar inclòs, o un àpat pel mateix valor econòmic en un restaurant de la comarca.

Tots aquests premis han estat possible gràcies a l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament d’Olot, Kayaking Costa Brava i Turisme Garrotxa.
El dictat no és un dictat, sinó que els participants tenen un conte on falten 15 paraules: aquest conte es llegeix dues vegades i s’han d’anar escrivint les paraules en els buits que hi ha en el conte. Aquest any, la història és de l’olotina Maribel Torres, que ha escrit una història sobre el drama del Mediterrani.

El Gran Dictat es farà a la plaça del Teatre, a Olot, i no cal inscripció prèvia: les persones que vulguin participar-hi, només han de ser a la plaça un quart abans. En cas de pluja, es fa al Casal Marià. Després del dictat, i mentre es corregeixen els fulls dels participants, hi haurà l’espectacle Ballant, ballàvem, inclòs en el festival Sismògraf. Durant aquest espectacle, Laia Santanach ballarà les 15 paraules escrites en el dictat. Aquesta sinergia de llengua i dansa ha estat possible gràcies a l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. Un cop acabat Ballant, ballàvem, se sortejaran els premis entre totes les persones que hagin aconseguit els encerts exigits per a cada categoria.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat