OLOT S'OMPLE DE DANSA
OLOT S'OMPLE DE DANSA El Sismògraf converteix la ciutat en l'epicentre de la dansa de CatalunyaAquest dijous ha començat el Festival Sismògraf. Fins diumenge, la ciutat tornarà a convertir-se amb l’epicentre de la dansa a Catalunya, amb una programació formada per més de cinquanta propostes de sala i exteriors. Més de la meitat dels espectacles són gratuïts i passaran a les places i carrers de la ciutat. Divendres a la tarda i dissabte durant tot el dia serà pràcticament impossible passejar per Olot i no topar-se amb la dansa.

D’entre les propostes de carrer destaca, per exemple, l’estrena de Mira’t, del Circ Pànic, que es podrà veure divendres a les 18 h a la plaça Major. També s’estrenarà Topa, una producció conjunta de Brodas Bros i Kukai Dantza, que es representarà divendres a les 19.30 h i dissabte a les 19 h a la plaça del Torín. Durant tot el dissabte, alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre ballaran a diferents punts del centre d’Olot peces de 5 minuts de dansa creades per Sol Picó especialment pel Sismògraf 2017.

Els olotins també participaran de dues de les estrenes de carrer del festival. Divendres, a les 23.30 h a la plaça del Teatre, Pere Faura presentarà en societat la versió site del Sweet Fever, amb la participació d’un grup de voluntaris que aquesta Setmana Santa s’han apuntat al seu taller. El Colectivo Lamajara estrenarà dissabte a les 12.30 h al pla de Can Marcé Dispositivo Labranza, l’espectacle on actuen els participants del taller de dansa que les darreres setmanes s’ha fet al Teatre.

Dansa sobre xanques, balls per salvar el món i hip hop són algunes de les altres propostes a l’aire lliure que es podran veure durant el Sismògraf. Pel diumenge a les 12 h s’ha reservat l’Itinerari de Dansa al Parc Nou, un clàssic en la programació del festival des dels inicis. L’accent local també es posarà amb la projecció de la pel·lícula retro-futurista Marcianos en la Tierra, creada per Àngel Vila el 1950. Es podrà veure a l’Arxiu Comarcal durant tot el Sismògraf i en alguns moments concrets estarà acompanyada per música en directe.

Entrades exhaurides per alguns dels espectacles
Alguns dels espectacles de pagament ja tenen les entrades exhaurides i en d’altres en queden poques de disponibles. Tota la programació del festival i la disponibilitat d’entrades es pot consultar al web del festival: www.sismografolot.cat.

Prop de 200 programadors inscrits
Fins a 192 programadors ja s’han inscrit per assistir al Festival Sismògraf. La majoria vénen de Catalunya per tal de portar espectacles de dansa als seus respectius municipis. Tot i així també assistiran al Sismògraf programadors dels Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, França, Anglaterra, Canadà i Corea.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat