NOU PROGRAMA DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ PER A JOVES
NOU PROGRAMA DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ PER A JOVES DinàmiG i TAVIL inicien el procés per seleccionar 10 persones de 18 a 29 anys que vulguin formar-se com a mecànics i començar a treballarL’empresa Tavil incorpora, des de fa temps, professionals amb formacions tècniques industrials a la seva plantilla. Davant les dificultats de trobar persones formades en aquestes especialitats a finals de l’any passat va decidir impulsar un nou projecte de formació i contractació amb el suport de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG a través del programa “Fem ocupació per Joves” del Servei d’Ocupació de Catalunya.

El passat mes de gener, 10 joves entre 18 i 29 anys van iniciar una formació teòrico-pràctica en mecànica a Tavil i actualment tots estan contractats mentre aprenen l’ofici. La voluntat de l’empresa és formar professionals qualificats per incorporar-los de manera estable a la plantilla. L’Àrea d’Ocupació del Mas les Mates dóna suport a Tavil en la selecció dels joves que participen del projecte i en la tutorització i seguiment d’aquests durant tot el període de formació i contractació.

”Els bons resultats que està donant l’experiència ha portat a Tavil a repetir-la també amb el suport de DinàmiG” ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. La previsió és que el proper mes de juny es pugui iniciar una nova formació i posterior contractació de 10 joves més.

Les persones interessades a participar d’aquest projecte cal que presentin el seu currículum a l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, situada al Mas Les Mates (carrer Mestre Falla número 47 d’Olot). El termini de presentació de sol·licituds s’obre el 4 de maig i finalitzarà el 18 de maig.

El projecte conjunt entre Tavil i DinàmiG va sorgir de la jornada Ocupació en Xarxa organitzada per l’Àrea d’Ocupació i que es va celebrar el passat 21 d’octubre. Arran de la sessió va sorgir la iniciativa, que aquest mes de maig emprèn la seva segona edició.

SIMON és una altra empresa que també col·labora amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG per buscar personal. Dins del programa “Forma i Insereix” del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, forma 15 persones d’entre 18 a 64 anys, que estaven a l’atur. Tots ells s’estan formant en temes de processos de mecanització i transformació de metalls i plàstics. SIMON s’ha compromès a contractar el 60% de les persones que acabin satisfactòriament la formació per a la seva planta d’Olot.

TAVIL i SIMON han decidit iniciar programes per poder formar, amb el suport de DinàmiG i l’ajuda de programes del SOC, els seus futurs treballadors. Els programes es dirigeixen a un perfil de persones en situació d’atur i que volen reorientar el seu futur professional en ocupacions amb sortida laboral a la comarca.

Des de l’Àrea d’ocupació de DinàmiG s’ofereix suport i orientació per a l’ocupació a totes les persones en situació de recerca de feina de la comarca i se’ls dóna la possibilitat de participar en els diferents programes en funció de l’encaix entre les característiques del projecte i el perfil del candidat.

Més ofertes i persones ocupades gràcies a l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG

En els primers quatre mesos de l’any, 139 persones han trobat feina amb el suport de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG. És una xifra lleugerament inferior a l’any passat quan, per al mateix període, es van inserir 175 persones. La diferència es deu a l’obertura, a principis de 2016, d’un establiment comercial que va contractar 60 persones durant el primer trimestre de l’any.

El que sí que ha augmentat i de forma considerable són les ofertes que es gestionen des del Mas Les Mates. El regidor Estanis Vayreda ha assegurat que “les 80 ofertes de feina del primer trimestre de 2016 han pujat fins a les 117 d’aquests primers tres mesos de 2017”. Les ofertes més sol·licitades i que costen més de cobrir són les relacionades amb oficis (electricistes, mecànics, soldadors, fusters, operaris CNC, carnissers...), a més del personal del sector de l’hostaleria i del comerç. Per això, ha afegit Vayreda “fem una crida a les persones que estiguin buscant feina perquè puguin dirigir-se a les Mates. La nostra prioritat és donar-los resposta i que puguin accedir al mercat laboral”.

Durant tot el 2016, 511 persones van trobar feina amb el suport del Servei d’Ocupació del Mas Les Mates. Van ser 164 persones més que al 2015. Des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG es continua treballant per augmentar aquestes xifres i aconseguir reduir les 1.565 persones que actualment estan a l’atur a Olot (9‘41%) i les 2.330 (8,73%) a la comarca. Són 200 persones menys que fa un any a Olot i 243 a nivell comarcal. Pel que fa a l’afiliació a la Seguretat Social, a Olot hi ha 11.328 afiliades i a nivell de Garrotxa 22.759, 334 més que el primer trimestre de l’any 2016 a Olot i 712 més a nivell de comarca.

La millora de les condicions laborals és l’altre repte d’aquest 2017 amb l’elaboració d’un estudi de les característiques del mercat laboral i buscant fórmules que permetin ajudar a les persones que fa temps que estan sense feina i amb més dificultat per trobar-ne. 


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat