CAMPANYA PER PROMOURE L’ACOLLIMENT FAMILIAR A LA GARROTXA
CAMPANYA PER PROMOURE L’ACOLLIMENT FAMILIAR A LA GARROTXA “Engresca’t amb l'acolliment” ha començat aquest dilluns 15 de maig i durarà fins el 12 de junyAquest dilluns 15 de maig s’ha presentat la campanya per afavorir l’acolliment familiar que promou l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció a través d’AD’Iniciatives Socials, entitat col·laboradora de l’ICAA, i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. La directora general de l’Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Agnès Rusiñol, la directora general d’AD’ Iniciatives Socials, Conxi Martínez, la coordinadora dels Serveis d’Infància i Família del CASG, Maite Marcó, i el regidor de Serveis Socials Pep Berga han donat a conèixer les accions que es portaran a terme a partir d’aquest dilluns 15 de maig a Olot.

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer l’acolliment familiar com un recurs de protecció  adreçat a aquells infants que per diferents motius no poden conviure amb la seva família. Al mateix temps es pretén sensibilitzar a la població en general i adreçar-se especialment a aquelles persones de la comarca de la Garrotxa que puguin estar interessades per acollir un infant. Per tals motius s’han programat diferents accions:

El 31 de maig a les 19:30h a la Sala d’Actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc una xerrada Informativa sobre l’Acolliment Familiar. L’Adriana Joan, tècnica de l’equip d’Acolliments d’AD’Iniciatives Socials, la Margarita Coma, tècnica de l’Equip d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència i una família acollidora amb àmplia experiència en l’acolliment familiar seran els encarregats de pronunciar la conferència que portarà per títol “L’Acolliment Familiar”.

També des d’avui i fins al 12 de juny es podrà trobar a diferents punts d’Olot informació dedicada a l’acolliment familiar. La mostra consisteix en dos plafons on s’explica què és l’acolliment familiar i les seves diferents modalitats. També es trobaran diferents tríptics informatius i la informació per assistir a la xerrada informativa del 31 de maig.
Es trobarà als espais següents:
·    del 15 al 20 de maig, serà a la Biblioteca Municipal
·    del 22 al 26 de maig, a l’Àrea Bàsica de Salut
·    els dies 20, 21, 27 i 28 de maig es podrà trobar a l’Orfeó Popular Olotí
·    del 29 de maig al 5 de juny, a Cinemes Olot
·    i del 6 al 12 de juny al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

El regidor Pep Berga ha agraït “les accions que es porten a terme per promoure l’acolliment i a les famílies que acullen un infant“. La directora general de l’Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Agnès Rusiñol, ha explicat que “des de la Generalitat intentem que cada vegada hi hagi més famílies acullin per això estem impulsant una estratègia amb accions com la que avui presentem aquí”. Des d’AD’Iniciatives Socials, la directora general Conxi Martínez, ha assegurat que “volem humanitzar tota la infància amb acollida a nens i nenes de totes les edats, no només els més petits: des dels 0 fins al 18 anys”. En aquest mateix sentit també s’ha pronunciat la coordinadora dels Serveis d’Infància i Família del CASG, Maite Marcó, que ha explicat que “des de la comarca també tenim infants, de més de 7 anys, que esperen una família d’acollida”. 

A Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores de 1.000 infants i joves, i només a la demarcació de Girona aquesta xifra se situa a 74 famílies acollidores amb qui viuen 84 infants i 23 famílies que estan duent a terme un acolliment de caps de setmana i vacances en família col·laboradora amb qui hi estan 24 nens i nenes. En aquest sentit, arran de la campanya iniciada el passat mes de novembre per fomentar l’acolliment, 11 famílies d’aquestes comarques n’han formalitzat la sol·licitud. 

AD’Iniciatives Socials inicia la seva campanya de difusió de l’Acolliment Familiar 2017 a la comarca de la Garrotxa, essent el primer territori on es desplega aquesta iniciativa.

A la comarca de la Garrotxa, l’Equip d’Atenció a la infància, té tres casos amb proposta en espera de família acollidora, actualment 3 casos ja en mesura d’acolliment, i 4 casos en família col·laboradora i 5 demandes pendents. 
Qualsevol família que estigui interessada en sol·licitar informació per ser família d’acollida pot posar-se en contacte amb AD’Iniciatives Socials a través de la seva pàgina web o al telèfon 972.21.59.17, o assistir a la xerrada informativa del 31 de maig on s’explicarà àmpliament què és l’acolliment familiar i quin és el procés per constituir-se com a família d’acollida.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat